Чт. Мар 28th, 2024

ЦРУ попереджає про можливе вторгнення російських військ до Східної УкраїниРосійські військові ймовірно можуть вторгнутися в східну Україну.

Про це заявив директор ЦРУ Джон Банер, передає видання The Washington Times.

«Ймовірно, що Росія має можливість ввести війська в східну Україну? Звичайно, що має… На мій погляд, тільки Путін знає (що Росія буде робити далі), якщо він вже прийняв остаточне рішення», – сказав він на засіданні Ради з міжнародних відносин у Вашингтоні.

Підтверджує слова голови ЦРУ і секретар РНБО Андрій Парубій. За його словами, російські війська в першу чергу можуть напасти на Луганську, Донецьку, Херсонську та Одеську області.

Парубій додав, що Росія великі сподівання покладала на Одесу, але конфлікт там вдалося локалізувати. «Були спроби створити подібні кримським бойові загони «самооборони», однак завдяки спільним діям українських силових підрозділів навіть їх бази були локалізовані», – наводить його слова Українська правда.

Він додав також, що у РНБО є інформація про те, що Росія вкладає великі кошти в групи російських агітаторів, «яким у перші дні вдалося проникнути на територію України і які тепер переїжджають з одного міста в інше, створюючи відповідну картинку для російських каналів».

За словами Парубія, загалом українській владі вдалося локалізувати сепаратистські настрої на південному сході .

Водночас він заявив, що влада не вводить надзвичайний стан в Україні, щоб не переривати передвиборчу кампанію: «На сьогодні дуже важливо для України, щоб 25 травня відбулися легітимні вибори президента».

За його словами, за допомогою «грубих дій» в Криму Російська Федерація намагається зірвати президентські вибори в Україні. «Проводиться широкомасштабна кампанія, щоб не допустити проведення в Україні легітимних виборів президента», – сказав він.

Андрій Парубій стверджує, що Україна має план «Б» на випадок відкритої агресії з боку Росії. «Подробиць я повідомити не можу, але цей план детально розроблений і буде реалізований дуже швидко. Йдеться в ньому не тільки про евакуацію», – підкреслив він, пишет news.finance.ua.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
2 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Кирилл Шишкин
Кирилл Шишкин
10 лет назад

А на укранських мові цей бред звучить ще смішніше, ніж російською.

PoorOldSammy
PoorOldSammy
10 лет назад

До ЦРУ зараз така ж довiра, як i до Держдепу США – прос… рали усе, що тiльки можливо. Вони нiчого не знали про росiйскi плани щодо Криму? Вони не вивчали сiтуацiю у суспiльствi? Вони не бачили з вiйськових супутникiв-шпигунiв пересування частин армiï РФ?.. На наступний тиждень заплановане засiдання Конгресу США, на якому директор ЦРУ и керiвник вiйськoвоï розвiдки будуть вiдповiдати за свою повну неспроможнiсть.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x