Пт. Апр 26th, 2024

Чому Російська Федерація проводить військові навчання біля кордонів України?Вітчизняне зовнішньополітичне відомство оприлюднило Коментар щодо відповіді Російської Федерації на запит України, направлений згідно з п.16 Віденського документа про заходи зміцнення довіри і безпеки. У відповіді Російської Федерації на цей запит не міститься вичерпних роз’яснень щодо цілей та місця проведення навчань Південного та Західного військових округів збройних сил РФ, які останніми днями проводять у безпосередній близькості від кордонів України, дати їх завершення, а також кількості й типів залучених до них військових підрозділів. Понад те, російська сторона відмовилась організувати на добровільній основі, як це передбачено п.18 Віденського документа, відвідання суміжних з Україною районів своєї території, де вона веде інтенсивну військову діяльність, повідомляє прес-служба МЗС, пише ukurier.gov.ua.

З огляду на недостатність отриманої інформації, українська сторона запропонувала Російській Федерації провести 28 квітня нинішнього року у Відні передбачені згаданим документом консультації для обговорення цього питання. На консультації запрошено й інші держави, які також висловлювали свою стурбованість військовою діяльністю РФ поблизу українських кордонів.

У зв’язку з цим українська сторона висловлює сподівання, що Російська Федерація дотримуватиметься своїх зобов’язань відповідно до положень Віденського документа і під час цих консультацій дасть відповіді по суті на висловлені Україною та державами-членами ОБСЄ занепокоєності стосовно посиленої військової діяльності частин і з’єднань Південного та Західного військових округів РФ.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x