Вт. Апр 16th, 2024

Робити що завгодно, аби тільки втримати Україну в полі свого впливу, – ось головне сучасне завдання Росії, на виконання якого держава Путіна не шкодує ні сил, ні коштів, переконує дописувач«Українського тижня». Він вважає, що важливість України для імперіалістичного проекту складно переоцінити. В ній таїться титанічна сила, без якої Москва ніколи не досягне бажаного. Демографічні проблеми самої Росії, повальний алкоголізм, що давно набув розмаху епідемії, вимирання росіян на величезних теренах робили Україну незамінною резервною територією, звідки можна було поповнювати запаси дешевої робочої сили в мегаполісах. І, що важливо, вельми якісної, котра зазвичай має освіту та кваліфікацію. Для чого ще Україна життєво важлива для Росії Путіна, йдеться в статті «Вічне повернення України».

Чи існує в Україні системна політична опозиція новообраному президенту? Питання – далеко не настільки просте, як може здатися, переконує тижневик «Коментарі». Адже тих, хто взяв у руки зброю, в опозиціонери записувати вже пізно. А формально про повне неприйняття політичного режиму заявили хіба що комуністи, які стрімко втратили популярність, та кілька одіозних фігур на кшталт Олега Царьова. Ситуація, коли українські політики не поспішають декларувати свою опозиційність новій владі, виникає далеко не вперше. Журналісти тижневика аналізують причини, через які це відбувається, і прогнозують – коли ж в Україні з’явиться опозиція Петру Порошенку і хто та чому увійде до лав нових опозиціонерів. Заголовки публікацій «Тінь опозиції» та «Хто і коли піде проти президента?». Зокрема, видання пише, що проведення дострокових виборів у Раду каталізує процес становлення нової української опозиції.

Конфлікт Києва з «Газпромом» вагомий стимул, щоб розвивати власний газовий видобуток, констатує тижневик «Кореспондент». Видання пише, що активна фаза «газової війни» змусила чиновників знову заговорити про потенціал збільшення українського видобутку палива. Журналісти тижневика досліджували, який цей потенціал, за чий рахунок можливий приріст, а головне – чому цього не вдавалося досягнути досі. Про це йдеться в статті «Команда «гази».

На активи вчорашнього «господаря Донбасу» Ріната Ахметова претендуватимуть багато людей. Зокрема, олігархи, які прислужилися новій владі, стверджує експерт тижневика «Країна». Він вважає, що Ахметов втратив ауру, міф, довіру в своєму материнському регіоні – на Донбасі. Сьогодні йому не дуже є на кого опертися і в країні. Поки його головною підтримкою, на думку експерта, є прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Та й Петро Порошенко поки що – не ворог. Але цього може бути недостатньо, бо на його активи претендуватимуть багато людей. Конкретніше йдеться в статті «Тіньові власники були за кожним олігархом. Ахметов – не виняток», пише radiosvoboda.org.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x