Пт. Апр 19th, 2024

Чехія: НАТО має ввести війська в Україну у разі війни Президент Чехії Мілош Земан готовий підтримати найжорсткіші санкції щодо Росії. Про це він заявив в неділю в інтерв’ю Чеському радіо.
«Як тільки б Росія вирішила розширити свою територіальну експансію на схід України, жарти закінчаться. Я б тоді підтримав не тільки найсуворіші санкції Європейського союзу, але навіть і готовність Північноатлантичного Альянсу до того, наприклад, щоб війська НАТО вступили на українську землю», – заявив Земан.

На його думку, Захід мав би змиритись з тим, що Росія найближчим часом Крим Україні не поверне. Однак  анекія східних теренів України є свого роду «червоною лінією», яку переступати не можна.
«Я б закликав запровадити  дуже жорсткі санкції, тому що це була б уже ланцюгова реакція, яка б торкнулась теренів  суверенної держави», – сказав Мілош Земан.
Чеський президент також вважає корисним запровадження в Україні «певної децентралізації», що могло б сприяти врегулюванню ситуації в Україні.

Українська тема була головною у недільному інтерв’ю прездиента Мілоша Земана Чеському радіо під назвою «Розмови з Лан» (Лани – містечно на захід від Праги, резиденція чехословацьких, з 1993 року – чеських президентів).

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Чумацький Шлях
Чумацький Шлях
10 лет назад

Пан Земан, може, i готовий пiдтримати введення вiйськ НАТО в Україну, але ж не чеський парламент. Подивиться на пiдсумки останнього голосування по участi Чехiї в вирiшеннi «української кризи»: переважна бiльшiсть депутатiв – проти
втручання країни у будь-якiй формi. «Це – не чеська справа», — наголосив депутат Iндржих Варга вiд Християнсько-Демократичної Унiї ЧР.
До речi, маніакальна про-НАТОвська орiєнтацiя французського президента Оланда коштувала йому оглушливої поразки на мунiцiпальних виборах минулої недiлi. Вiн та його партiя програли майже усi округи, де обирали мерiв. Такий же сценарiй усi
передбачають щодо наступних парламентських виборiв – незаперечна бiльшисть депутатiв буде обрана вiд правих партiй, якi наполягають на виходi Францiї з НАТО та й взагалi з-пiд американського впливу.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x