Сб. Апр 27th, 2024

Аваков відзвітував про ситуацію на сході: "Це пройде, як похмілля" Міністерство внутрішніх справ України зміцнило свої угруповання в Харківській, Донецькій і Луганській областях силами з інших регіонів країни і готова дати відсіч будь-якій агресії, стверджує глава відомства Арсен Аваков. «МВС додатково зміцнило всі свої підрозділи та групування у всіх трьох східних областях — і в Харкові, і в Луганську, і в Донецьку, пишет .

Скрізь підтягнуті сили з інших регіонів країни. Це спецпідрозділи, які в змозі адекватно реагувати без урахування місцевої специфіки та без урахування місцевих нюансів, які можуть дати відсіч будь-якій агресивній дії», — заявив він по телефону з Харкова в ефірі «5 каналу» в понеділок увечері. При цьому він зазначив, що «багато міліціонерів у Харкові, м’яко кажучи, не виконали своє завдання».

«Але правда і в тому, що досить ясно стало тепер, що і в міліції Харкова, коли непроста ситуація, яка місяць не змінюється так швидко, як хотілося б, але і в цієї міліції є патріоти, які роблять те, що повинні — роблять свою роботу», — підкреслив Аваков. Він розповів про тривалі протистояннях в Харкові. «У холі адміністрації (Харківської обласної державної адміністрації — ред.) знаходиться близько 80 осіб (проросійських мітингувальників — ред). За кордоном периметра обласної адміністрації зараз знаходиться близько півтора тисяч мітингувальників. Не так давно розійшовся інший мітинг — євромайданівців», — зазначив міністр.

«Вдень було кілька зіткнень. Міліція затримала кілька людей, які нападали на євромайданівців, вилучивши у них пістолети й ножі», — додав міністр. На питання, чи ідентифіковані ініціатори сепаратистських акцій в Харкові, він відповів ствердно, зазначивши, що визначені «кілька людей лідерів, які перебувають в натовпі».

Також ідентифіковані немісцеві учасники проросійських акцій, які плутаються в географії міста, однак «ми чітко розуміємо, що значна частина присутніх — це реально харківські маргінали зі значною підтримкою комуністичного електорату», зазначив міністр. «Хочу запевнити всіх: емоція підігрітого сепаратизму, пройде як похмілля. Наслідки будуть невідворотними, як і підсумок буде невідворотним. Ситуація повністю під контролем», — резюмував Аваков, пише Інтерфакс-Україна.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Neo
Neo
10 лет назад

Это ничтожество Аваков не собирается работать

1
0
Would love your thoughts, please comment.x