Вт. Апр 23rd, 2024

Засудженого до трьох років екс-начальника ДАІ відпустили в залі судуШевченківський районний суд Києва засудив до трьох років позбавлення волі колишнього начальника ДАІ Сергія Коломійця, але відразу ж амністував його за станом здоров’я, пишет svobodaslova.in.ua.

Як повідомляється, Коломієць повністю визнав свою провину у скоєнні злочину. Його обвинувачували у службовій недбалості, яка завдала державі збитків на суму 1,2 млн гривень.

Суд затвердив угоду і призначив екс-начальнику ДАІ покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки з позбавленням права обіймати керівні посади строком на 2 роки.

Визнавши екс-керівника ДАІ винним, суд одночасно звільнив його від відбування покарання, амністувавши за станом здоров’я.

Нагадаємо, у вересні прокуратура Києва вручила Коломійцю повідомлення про підозру у скоєнні злочинів за статтею службова фальсифікація і зловживанні службовим становищем.

Як повідомлялося, у 2009 році департамент ДАІ уклав із приватною компанією договір на постачання та встановлення серверного обладнання, а також розробку програмного забезпечення та впровадження єдиної централізованої системи обліку адміністративних правопорушень, яка повинна була діяти на території держави.

Надалі на підставі акта виконаних робіт, затвердженого Коломійцем, на розрахункові рахунки приватного підприємства з державного бюджету були переведені майже 2 млн гривень.

Експертними перевірками встановлено, що на серверному обладнанні, яке було поставлене комерційною структурою, відсутнє будь-яке програмне забезпечення, яке свідчить про впровадження єдиної централізованої системи обліку.

Встановлено, що про невиконання підприємством своїх зобов’язань було відомо керівництву департаменту, однак, незважаючи на це, акт виконаних робіт був затверджений, що і стало підставою для проведення розрахунків із приватним підприємством.

Коломієць очолював департамент ДАІ від 2007 до 2010 року.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x