Пт. Апр 19th, 2024

Україна не готова до введення воєнного стану, вважає 64-річний Віктор Палій, генерал-полковник, пише gazeta.ua.

— Хоча підстави є: загроза вторгнення, організована агресія, втрата територій, цілісності й, можливо, незалежності. Але зараз не час, до цього питання мають ретельно підготуватися центральна влада, органи місцевого самоврядування, міліція. Треба створити об’єднане оперативне командування. Там зараз сам генерал Василь Крутов керує. Решта всі в піджачках. Ліквідовувати терористів мають невеликі групи спеціалістів. Під’їхали кілька людей з чемоданчиками, в яких автомат із глушником. Відстріляли гіркіних. А коли стріляє армія, то це вже не антитерористична операція. Хоча і на Донбасі зараз — не просто терористичне угруповання.

Що Україна втратила під час перемир’я?

— Терористи отримали додаткову зброю й матеріальні запаси, інженерне обладнання. Перед цим бойовики були на межі поразки. Гіркін панікував. У цей час їх можна було дотиснути. Якби не 10 днів перемир’я, антитерористична операція могла б уже завершитися. Тепер вони укріпилися. Але й ми перегрупували свої сили.

Скільки часу потрібно, щоб завершити АТО?

— Все залежить від того, наскільки терористи посилили свої позиції. Якщо Янукович із Путіним продовжать фінансувати, то ще повоюємо.

Кажуть про значне укріплення кордону з ­Росією. Це правда?

— Повністю захистити кордон нереально. Дроти з електрострумом убезпечать територію від одиниць, які захочуть прорватися в Україну. Спрацювала сигналізація — виїхав наряд. А якщо війська сунутимуть валом, не допоможе. Треба будувати військові поселення. На це немає часу.

Президент говорить, що готовий до нових ­переговорів про перемир’я.

— Може, з політичної точки зору це і правильно. Але тактично треба продовжувати очищати Донбас. Відділити мирних людей від терористів. Бойовиків знищити, за стіл переговорів з ними не сідати. Якщо цього не зробити зараз, отримаємо сіру зону з 7-мільйонним населенням. Відступати терористам нікуди. Путін прикрив свої кордони, відвів батальйони.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x