Пт. Апр 26th, 2024

Трьох з п’яти бійців сил АТО з Полтавщини, які перебували в полоні у терористів на території Луганської області, вдалося доставити додому.

З приводу одного йдуть переговори. А ще один громадський активіст не дочекався звільнення, загинув у полоні.

Цю інформацію Укрінформу підтвердив голова Полтавської обласної державної адміністрації Віктор Бугайчук.

«Всі хлопці, які мали поранення, зараз почувають себе значно краще, загрози їх життю немає. Один з бійців, якого вдалося звільнити з полону, знову поїхав в зону бойових дій «, — сказав він.

На жаль, додав губернатор, надійшла інформація про смерть одного із заручників Полтавщини. Його тіло зараз знаходиться в морзі Луганська. Дружина впізнала чоловіка з фотографії. Поки тіло доставити додому не вдається через активні бойові дії під Луганськом.

«Ще один полтавець досі перебуває в полоні, він живий. Ми постійно контактуємо з центром антитерористичної операції, але поки втішних новин немає, ведеться робота щодо його звільнення», — сказав голова ОДА.

Він зазначив, що на прохання спецслужб не може поки розголошувати прізвища тих, кого звільнили. І просить журналістів також їх не називати і не намагатися брати інтерв’ю у рідних, щоб не нашкодити операції зі звільнення інших заручників.

За словами Бугайчука, поки втрат серед бійців Полтавського батальйону територіальної оборони немає. Хоча вони вже брали участь у бойових діях і навіть затримали дві групи диверсантів.

На сьогодні, крім служби в Полтавському батальйоні територіальної оборони і двох міліцейських спецпідрозділах, за офіційною статистикою, близько 60 жителів Полтавщини служать в інших бойових формуваннях: батальйонах «Айдар», «Азов», «Дніпро-1» і «Донбас». За словами голови ОДА, рівень патріотизму полтавчан дуже високий.

«Але дуже важливо, щоб вони повернулися із зони бойових дій живими і здоровими», — додав Бугайчук.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

Через цю тупу гопоту та маргіналів донбаських та рашистських гастарбайтерів гине цвіт України !!! Не буде їм прощення від нащадків !!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x