Чт. Мар 28th, 2024

Слідчий комітет Росії порушив проти українських військових ще одну кримінальну справу. Їх звинувачують у «викраденні» журналістів телеканал «Зірка».

Про це йдеться в повідомленні СК Росії, передає Українська Правда.

«Головним слідчим управлінням СК Росії за фактом захоплення журналістів телерадіокомпанії ЗС РФ» Зірка «Андрія Сушенкова і Антона Малишева на Україні порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)», — сказано в повідомленні.

Російські слідчі вважають, що «українські військовослужбовці, а також збройні члени так званої Національної гвардії України і Правого сектора 6 червня 2014 поблизу міста Слов’янська незаконно та протиправно із застосуванням зброї захопили як заручників не брали участі у збройному конфлікті громадян Російської Федерації — журналістів Андрія Сушенкова і Антона Малишева».

Після цього журналістів, як заявляють російські слідчі, перевезли на територію однієї з військових частин Збройних сил України в районі міста Ізюма Харківської області.

У СК заявили, що там їх утримували до 9 червня, «заподіюючи фізичні і психічні страждання шляхом систематичного нанесення побоїв та інших насильницьких дій».

У рамках кримінальної справи потерпілі вже допитані в СК Росії.

«Вказана кримінальна справа з’єднане в одному провадженні зкримінальною справою, порушеною раніше за ч. 1 ст. 356 КК РФ за фактом застосування військовослужбовцями Збройних сил України, озброєними членами» Національної гвардії України «і бойовиками» Правого сектора «заборонених засобів і методів ведення війни «, — повідомили в СК.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x