Ср. Апр 24th, 2024

Телеканал 1+1 заявляє про погрози і напади на його журналістівКанал 1+1 звернувся до комітету свободи слова та інформації, тимчасової слідчої комісії, до СБУ, МВС та Генпрокуратури з приводу непоодиноких випадків погроз та застосування фізичного насильства до журналістів та операторів 1+1, пише ZAXID.NET.

У повідомленні прес-служби телеканалу перераховано випадки переслідування:

На Дніпропетровщині постійно погрожують регіональній кореспондентці ТСН Ользі Павловській, люди в масках пошкодили камеру та намагалися перекинути її автомобіль, у якому знаходилась вона та оператор.

На Одещині переслідують кореспондента Сергія Осадчука та знімальну групу ТСН, невідомі в масках з битами погрожують спалити пересувну телевізійну станцію (ПТС) 1+1.

У Криму невідомі переслідують знімальну групу ТСН та погрожують фізичною розправою. Журналісти 1+1 вже звернулися з відповідними заявами в регіональні відділи МВС.

«На жаль, наразі буденними здаються погрози, застосування фізичного насильства, обману, злочини проти життя, здоров’я та волі журналістів, що ніяким чином не сприяє стабілізації становища в Україні», – йдеться у відкритому листі.

За останні три місяці 10 журналістів 1+1 постраждали під час виконання професійних обов’язків.

«Просимо вас посилити контроль за дотриманням законодавства, що забезпечує функціонування засобам масової інформації в Україні, з метою запобігання втручанню в діяльність журналістів та унеможливленню застосування насильства», – зазначено в листі.

Додамо, що телеканал 1+1 підконтрольний холдингу «1+1 Медіа», який також контролює телеканали «2+2», ТЕТ, «Плюсплюс» і «Уніан-ТВ», а також інформагентство УНІАН, інтернет-проекти «Главред» і «Телекритика».

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Іра Москаль
Іра Москаль
10 лет назад

1+1 ТРИМАЙТЕСЬ

1
0
Would love your thoughts, please comment.x