Чт. Мар 28th, 2024

IMG_20140801_134313В вантажівках гуманітарної допомоги з Російської Федерації встановлені радіомаячки для наведення вогню.На момент заходу каравану у Луганськ, вантажівки мають бути обстріляні спецназом ГРУ, а відповідальність за це російська сторона планує покласти на Нацгвардію і Збройні сили України.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив активіст луганської громадської організації «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

Як стало відомо з достовірних джерел наближених до ЛНР в вантажівках гуманітарної допомоги з Російської Федерації встановлені радіомаячки для наведення вогню.

На момент заходу каравану у Луганськ, вантажівки мають бути обстріляні спецназом ГРУ, а відповідальність за це російська сторона планує покласти на Нацгвардію і Збройні сили України.

12 серпня у Краснодоні відбулася нарада бойовиків де обговорювався момент
проходження каравану з гуманітарною допомогою на територію т.зв. ЛНР і наявності у вантажівках, які везуть цю «гуманітарну допомогу» систем радіоспостереження. Нараду вів офіцер російського ГРУ з позивним «Николай». В нараді брали участь 8 чоловік.

Підтвердженням провокації, яка має відбутися є відмова російської сторони перевантажувати гуманітарний груз в орендовані «Червоним хрестом» машини.

Лавров чітко заявив, що від ідеї перевантаження з російських машин вони відмовились .

Зокрема Лавров сказав: «Ми дали згоду на те, щоб на наших Тралах з’явилися українські номери».

Міністр закордонних справ РФ Лавров заявив, що «направив певні сигнали ополченцям». Напевно, що ці «сигнали» Лаврова були почуті, про що свідчить нарада польових командирів терористів та наявність загону спец призначенців ГРУ з 18 чоловік, який прибув напередодні і квартирується у будівлі Державної податкової інспекції в Краснодоні

Крім того Лавров винятково підкреслив, що вся відповідальність за забезпечення безпеки проходження каравану лежить саме на київських силовиках.

В самому місті Луганськ, де безпосередньо чекають на цей вантаж, помічено активізацію бойовиків, які ведуть обстріл так званого зеленого коридору з систем ГРАД і перешкоджають виїзду луганчан з заблокованого міста.

Більше того, останніми днями у місті помічено мобільні групи бойовиків, які пересуваються на квадрациклах та з’ясовують місця масового скупчення луганчан та місця роздачі гуманітарної допомоги. Зазвичай, після подібних розвідок такі місця піддаються масованому обстрілу, що викликає масові жертви серед місцевого населення, що створює картинку для російських ЗМІ.

Якщо цей обстріл та провокація задумана Росією відбудеться, то вся відповідальність лягає виключно на російську сторону та терористів, яких вона підтримує

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x