Чт. Мар 28th, 2024

Бійці 80-ї окремої високомобільної десантної бригади з Львівщини та 25-го аеромобільного полку зараз перебувають фактично у пастці в Луганському аеропорті, вони в оточенні терористів та не отримують жодної допомоги від сил АТО. Про це учора, 25 червня, під час відкритого засідання тимчасової комісії Львівської обласної ради із сприяння підрозділам ЗСУ на території Львівської області розповіли рідні солдатів.

На засідання тимчасової комісії були запрошені рідні вояків, які зараз перебувають в оточенні терористів. Вони розповіли, що бійці 80-ї окремої високомобільної десантної бригади з Львівщини не отримують жодної допомоги від сил АТО і щодня перебувають під обстрілом терористів, пише galinfo.com.ua.

Як повідомила під час засідання комісії журналіст українсько-польського видання Ірина Лисак, яка підтримує зв’язок із бійцями, усі 120 вояків готові після повернення до Львова вчинити розправу над їхнім командиром, полковником Віктором Копачинським.

За її словами, згідно інформації, яку вона отримала від бійців, з 13 квітня їхнього командира разом із ними немає.

«3 травня ця людина отримала премію від міського голови Львова у розмірі 10 тис. грн на потреби полку. Натомість, ніхто цих грошей не бачив. Інформацію варто перевірити, але солдати сказали мені, що Копачинський є хорошим товаришем в.о. міністра оборони Коваля. Чи можуть хлопці звертатись до військової прокуратури з приводу дій командира і чи буде об’єктивне розслідування цього?», – поцікавилась Ірина Лисак.

Журналістка повідомила, що через відсутність сухопутного зв’язку із бригадоюїм рідко доставляють їжу. Проблеми є і з питною водою, речами та засобами гігієни, але їм відомо, що полковник Копачинський постійно отримує нібито для солдатів сухі пайки та паливо.

Батьки солдатів обурились, що не проводиться ротації і їхні діти вже чотири місця перебувають на передовій у таких умовах, залишені командуванням напризволяще.

Батьки кажуть, що до солдатів доходять посилки від рідних через пошту, натомість не надходять необхідні речі від штабу АТО.

«Дайте нашим дітям відпочити хоча б два тижні! Всі бригади вже провели ротацію і тільки 80-та бригада ще жодного разу не робила ротації. Вони там не мають навіть казанка, щоб готувати їжу, не те що польову кухню», – заявила одна із жінок.

Ще один чоловік розповів, що його син сказав, наче нещодавно солдатам з парашутом скинули капусту та моркву.

«Вони що зайці? Як вони мають там виживати», — заявив чоловік.

Одна із матерів повідомила, що солдати через брак їжі змушені виходити в поле на полювання.

«Щоб мати їжу, вони змушені стріляти зайців», — сказала вона.

Також жінки обурювались, що чоловіки із Сходу шукають прихисток на Заході, а не воюють за свій Донбас.

«Чому він буде пересиджувати тут, а мій син у 20 років має воювати за його землю?», — сказала одна із жінок.

Жінки запевнили, що у випадку не проведення ротації вони готові вдаватися до радикальних методів, щоб їх почули.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

Свята правда !!! Бугаї зі сходу жаряться по Кримах, їдуть по Ростовах «пока россосьотся», тусуються в донецьких нічних клубах — а мужики та хлопці з центру та заходу повинні класти голови …
За кого ???

1
0
Would love your thoughts, please comment.x