Пт. Апр 19th, 2024

У боях бере участь кілька майже не пов’язаних між собою бандформувань. Зі своїми командирами й устремліннями, пише uapress.info.

‎Донецьк‬

Це столиця регіону й місто, де розташувався уряд самопроголошеної «Донецької народної республіки».

Охороняють його відразу декілька підрозділів, що формально підкоряються «прем’єр-міністру» «ДНР» Олександру Бородаю. Найвідоміший з них — добровольчий батальйон «Восток», організований на самому початку бунту комуністів і регіоналів.

Командир «Востока» — колишній головний «альфівець» донецької СБУ Олександр Ходаковський, він же глава служби безпеки «ДНР». Спочатку підрозділ формувалося на основі колишніх «беркутівців» і «альфівців», ворогів Майдану, згодом до нього додалися путінські найманці від ФСБ. Саме «Восток» зазнав великих втрат в битві в аеропорту міста.

За деякими даними, тоді загинуло близько сотні бійців.

Більш «збитою» й організованою силою вважається «Оплот». Саме його мерзотники викрадали, катували і вбивали активістів Майдану, підпалювали машини в Києві. Їх фінансує Янукович. Вони свого часу захопили будівлі донецької мерії та обласного телебачення. Кажуть, тут дуже жорстка дисципліна і казармений стан.

Є й третя сила — «осетинський батальйон». Саме його представники охороняють блокпости на найнебезпечніших ділянках поблизу міста.

Особливістю донецької банди можна назвати те, що вона зосереджена в місті та за його межами в бій не вступає і акцій не проводить.

‪Луганськ‬

Тут одна сила — «Армія південного сходу» з командиром Валерієм Болотовим. Колишній КГБіст — десантник. Найближче оточення Болотова — це офіцери-відставники. «Болотовці» практично повністю контролюють Луганськ і кажуть, що забезпечують у місті порядок. Так само як і донецькі ополченці, луганські дотримуються оборонної тактики, залишаючись в межах міста.

Винятком можна вважати бої біля міста Щастя, селищ Станично-Луганська, Металіст поблизу обласного центру.

‎Слов‬’янськ

Багатостраждальне місто Донецької області, яке опинилося в епіцентрі протистоянь.

Бої тут йдуть з початку квітня. Терористами тут керує Ігор Стрєлков (Гіркін) — громадянин РФ. Саме тут бандити несуть найважчі втрати. Стрєлков не обмежується однією лише обороною міста. Його диверсійні групи вчинили кілька вилазок на суміжні території. Допомагають їм у цьому союзники з півночі (батальйон Мозгового з Лисичанська) і з півдня (загони Бєса (Безлер), які базуються в Горлівці.

‪Лисичанськ‬

Батальйон Олексія Мозгового — нечисленний, але добре організований. При цьому лисичанські бандити не обмежуються обороною міста, часто беруть участь у операціях на суміжних територіях. За що неодноразово отримують подяку від Стрєлкова.

А от з сусідами по області, «болотовцями», Мозговий свої дії координує менше, і це викликає роздратування і нерозуміння у Валерія Болотова.

‎Красний Луч‬, ‪Антрацит‬

Тут окопалися ряджені «козаки» отамана Миколи Козіцина. Вони грабують і мародерствують. «Отаман» зі своїми сотнями зайшов у шахтарські міста Луганської області на початку травня і по суті взяв їх під свій контроль. Діє виключно за власними рішеннями і, схоже, практично не погоджує їх з іншими лідерами бандитів. За що неодноразово піддавався критиці з боку Болотова і Стрєлкова.

‪Сніжне‬

Це найзагадковіша гаряча точка на карті Донбасу. Озброєні люди з’явилися тут на початку червня. З важкою технікою і зенітками. Відразу ж почали обкопуватися, створюючи потужний укріплений вузол. Місцеві жителі відзначали — бійці однаково екіпіровані, колони техніки рухаються за всіма правилами військової науки. Ясно, що ця група путінських найманців досі так і не позначила свого лідера».

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x