Чт. Апр 25th, 2024

Кремлівська пропаганда поширила чергову дезу з метою дискредитації українських силовиків у зоні антитерористичної операції: нібито військовий літак обстріляв будівлю Луганської облдержадміністрації.

Як запевнив Укрінформ речник АТО Владислав Селезньов, авіаудару по будівлі ОДА не було.

«Наша авіація не працювала над облдержадміністрацією в Луганську», — сказав він.

За словами Селезньова, те, що відбулося з будівлею ОДА, — справа рук самих бойовиків. «Те, що відбулося, скоріш за все, або необережне поводження зі зброєю, або ж бойовики, які перебувають біля будівлі, намагалися якимось чином відпрацювати по наших літаках і влучили в ОДА», — припустив він.

Селезньов зауважив, що навіть за знімками, які виклали в інтернет, видно, що це не був авіаудар. «Якби літак відпрацював, то там би мало що залишилося», — заявив він, підкресливши, що саме тому військові не вдаються до використання авіації для нанесення ударів по бойовиках у межах міст.

Водночас речник АТО підтвердив, що авіація сьогодні справді була в небі над Луганськом, нанісши удари по блокпостах терористів у передмісті: «Авіація працювала по двох блокпостах у передмісті Луганська. Ці два блокпости знищені».

Раніше один з рупорів кремлівської пропаганди — РИА Новости — повідомив, що авіація ВПС ЗС України нібито завдала в понеділок  авіаудару по будівлі Луганської облдержадміністрації.

Місцеві блогери повідомляють, що бойовики стріляли з переносного зенітно-ракетного комплексу по літаку, що здійснював маневр над містом, втім ракета навелася на тепло від кондиціонера на будівлі ОДА.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
PoorOldSammy
PoorOldSammy
9 лет назад

«Авіація по Луганській ОДА не працювала, вибух влаштували самі бойовики»… Поэтому на здании Луган. ОДА видны следы от обстрела из авиационной пушки, крепящейся на борт СУ-25.
Сами себя?
И в Одессе сожгли сами себя?
Ох, будет трибунал! Ох, будет!
Самое мерзкое то, что Турчины, Наливайченки, Аваковы и прочие Парубии слиняют в Штаты. Побоятся в Европу, оттуда могут выдать. А из Штатов не выдадут. Там своих не выдают…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x