Вт. Апр 30th, 2024

Жодні реформи не будуть ефективні, доки йде війна. Про це в інтерв’ю «Газеті по-українськи» сказав колишній перший заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони Степан Гавриш.

«Спершу треба встановити військовий, а потім і політичний контроль над Донбасом. За останній час з України виведено 6 мільярдів доларів інвестицій. Це гроші не Ахметова чи інших олігархів, а іноземних бізнесменів. Разом із коштами вони виводять з України західну економічну культуру. Тому потрібно реалізувати стратегію «крок за кроком»: мир, стабільність, вибори до парламенту й органів місцевого самоврядування. На все це є максимум два місяці. Якщо це не зробимо, у країні розпочнеться криза. Люди, які боролися за свої права на Майдані, нині набираються військового досвіду на Донбасі. Вони повернуться до Києва зі зброєю. Тоді можливий третій майдан. Він буде на БТРах, зі зброєю, без барикад. Усе відбудеться дуже швидко», — наголосив Гавриш.

За його словами, найближчим часом Україна стикнеться з кількома викликами.

«Насамперед — воєнний наступ Росії. Також — політична нестабільність, корупція. Є низка економічних проблем. Треба ліквідовувати монополії, повертати незаконно придбані землі. Триває газовий конфлікт із Росією. Для цього потрібен своєрідний план Маршалла з боку Заходу (програма економічної допомоги Європі після Другої світової війни.— ред). Він має передбачати стратегію розвитку України як аграрно-промислової країни. Маємо найбільший запас біологічної врожайності на тривалий історичний період, третину всіх чорноземів. Друге: нам потрібен західний менеджмент — міністри в уряді з Європи», — наголосив Гавриш.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
3 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Патриот Патриотыч
Патриот Патриотыч
9 лет назад

Лет пять назад услышал что из Украины хотят сделать аграрную страну с населением 25 млн. Тогда тихо посмеялся, сейчас не до смеха.

Max Payne
Max Payne
9 лет назад

Гавришу надо быть президентом, а не Порошенко.

PoorOldSammy
PoorOldSammy
9 лет назад

Однако, корень в фамилии Гавриш всё-таки «гав»

3
0
Would love your thoughts, please comment.x