Вт. Апр 30th, 2024

Захопленням німецьких інспекторів ОБСЄ Москва розлютила Захоплення спостерігачів з Німеччини бойовиками у Слов’янську і подальша їхня поява під дулом автоматів перед камерами викликали жорстку реакцію Берліну. Про це сьогодні пише Джастін Хагглер на сторінках газети The Telagraph, інформує ТСН.

Автор зауважує, що німецька влада гнівно відреагувала на прес-конференцію бойовиків в Україні і назвала дії сепаратистів «захопленням заручників» і «обурливим спектаклем». На думку оглядача, те, що в полон до бойовиків потрапили четверо громадян Німеччини, може змусити Берлін жорсткіше діяти у вирішенні ситуації в Україні. До цього часу німецький уряд не дуже охоче обговорював санкції проти Росії і негативно ставився до варіанту застосування сил НАТО в Україні.

В цілому Німеччина ставилася до Кремля більш терпимо, ніж інші країни Євросоюзу. Однак тепер, коли німецького офіцера змусили говорити на камеру в той час, коли над ним стояла людина в масці з автоматом, влада Німеччини почала робити жорсткіші заяви. Зокрема, представник Ангели Меркель поклав усю відповідальність за захоплення спостерігачів місії ОБСЄ на Росію. «Ми закликаємо Росію відверто сприяти звільненню заручників, не брати участь в діях сепаратистів і використати свій вплив на проросійські сили у Східній Україні, щоб забезпечити їх звільнення», — йшлося в заклику федеральної канцелярії Німеччини.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x