Ср. Апр 24th, 2024

"Крим потрапив у Радянський союз часів Брежнєва" - Мустафа ДжемілєвЛідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв припускає, що після окупації росіянами Криму проти кримських татар почнуться репресії, пише gazeta.ua.

Про це він розповів в інтерв’ю журналу «Країна». Також він розповів, чого варто боятися у майбутньому українцям.

«Страхів дуже багато, насправді. Якщо така експансивна політика Росії продовжиться, можливе захоплення півдня України і Києва. Це — практично кінець української держави, найгірший варіант», — вважає він.

«Для кримських татар захоплення Криму — це дуже погано, — наголошує Джемілєв, — бо ми потрапляємо в інше правове поле, у відносну демократію. Бо, що б там не казали про рівень демократії в Україні, ми — на кілька голів вищі, ніж росіяни в цьому плані. Тому зараз ми попадаємо у «брежнівський» Радянський союз. Це дуже важко. Припускаю, що буде багато репресій».

Лідер кримських татар пояснив: якщо його народ почне масово покидати півострів, це буде найбільшим приниженням для них.

«Ми тільки-тільки вирішили, що йдемо вперед і відстояли свої права. І тут все починається з початку. Для нас це дуже велика трагедія. Трагедія в тому, що багато хто хоче залишити Крим. Ми ж стільки років боролися за повернення. Для нас — це найбільше приниження. Дехто цього не витерпить. Можуть бути якісь відчайдушні речі. Ніхто їх зупинити не зможе», — передбачає Джемілєв.

Повне інтерв’ю із Мустафою Джемілєвим читайте назабаром у журналі «Країна».

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x