Пт. Апр 26th, 2024

За результатами аналізу вітчизняного ринку life-страхування від журналу «Деньги.ua» найвищі показники продемонструвала страхова компанія «УНІКА Життя».

Персональний діловий журнал «Деньги.ua», ексклюзивно розповідає про те, як грамотно і ефективно розпоряджатися власними грошима і має репутацію професійного фінансового консультанта, якому довіряють українці. Журнал провів аналіз вітчизняного ринку life-страхування, і на його основі склав Рейтинг надійності страхових компаній з накопичувального страхування життя.

У вибірку для складання Рейтингу увійшли 10 провідних компаній страхування життя. Основними критеріями вибору учасників рейтингу стали: висока частка страхувальників-фізосіб (90% і вище), досвід роботи на ринку (не менше 10 років), а також обсяг активів і залучених премій.

«Деньги.ua» оцінювали компанії зі страхування життя за ключовими показниками (коефіцієнтами): покриття резервів власним капіталом, динаміка резервів у зв’язці зі зростанням або падінням премій, співвідношення викупних сум і премій, наявність потенційної підтримки з боку акціонерів і рівень їх рейтингових оцінок з боку зовнішніх аудиторів (таких як Fitch, Standard & Poor’s ітп). Загальний результат був отриманий шляхом підсумовування проміжних коефіцієнтів, зважених на їх частки.

Лідером Рейтингу стала Страхова компанія «УНІКА Життя», показавши найкращий результат за всіма критеріями оцінки надійності:

— Доля клієнтів-фізосіб компанії УНІКА Життя — 96,30%

— Страхові платежі за 2013 рік — 373,09 млн грн

— Страхові виплати за 2013 рік — 6,61 млн грн

— Викупні суми за 2013 рік — 4,96 млн грн

— Резерви на кінець 2013 року — 134,35 млн грн

— Активи на кінець 2013 року — 255, 60 млн грн

— Власний капітал на кінець 2013 року — 104,91 млн грн

— Акціонери компанії — UNIQA internationale Beteiligungs-Verwaltungs GmbH, Австрія

Довідка:

UNIQA в Україні

UNIQA Group вийшла на ринок України в 2006 році. Сьогодні Компанії «УНІКА» і «УНІКА Життя», обидві розташовані в Києві, пропонують всі види ризикового страхування і страхування життя через загальнонаціональну мережу. Понад 1 тис. співробітників обслуговують 1,2 млн. страхових полісів.

Страхова компанія «УНІКА Життя» є ексклюзивним представником в Україні Міжнародної асоціації незалежних страхових компаній Insurope. Insurope Multinational Benefits Association об’єднує страхові компанії 82 країн світу і обслуговує понад 600 провідних транснаціональних компаній.

UNIQA Insurance Group

UNIQA Group є однією з провідних страхових груп на своїх основних ринках Австрії, Центральної та Східної Європи. Понад 22 тис. співробітників обслуговують 9,3 млн. клієнтів в 19 країнах: Австрія, Італія, Швейцарія, Ліхтенштейн, Албанія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Угорщина, Косово, Македонія, Чорногорія, Польща, Румунія, Росія, Сербія, Словаччина, Чехія та Україна.

UNIQA — контакти для преси в Україні:

Олена Симончук

01033, Київ, Україна

вул. Саксаганського, 70A

+38 (044) 225-60-00 (вн.13-46)

E-mail: Olena.Symonchuk @ uniqa.ua

www.uniqa.ua

Джерело: B2Blogger