Чт. Апр 25th, 2024

Чи легкими є роки навчання у школі? Питання риторичне: тут у кого як. Все залежить від природніх можливостей, пам’яті, ерудиції тощо. Але є навчальні моменти, які насправді не такі вже й складні. Із нашими лайфхаками їх подужає кожен. Пропонуємо вам нашу «чудову четвірку» рекомендацій.

1. Реферат з Інтернету: розумний підхід

Ні, ми не будемо вчити вас повністю «передирати» тексти та видавати їх за свої. Але деякі хитрощі Всесвітньої павутини розкриємо. При пошуку матеріалів для наукових проектів ви, напевно ж, надаєте перевагу пошуковику Google, чи не так? Щоб не порпатися у купі цифрової «макулатури» радимо вам одразу забивати у рядок браузера scholar.google.com. Там одразу можна шукати підручники, наукові статті, монографії. Звісно ж, ті, що є у вільному доступі в електронних бібліотеках.

дитина за компьютером

Ще один корисний варіант – освітні портали на кшталт https://shkolyar.info. Там увесь контент розсортований за типом (підручники, твори) та віком школярів. А ще окремими розділами виведено енциклопедичні блоги. Невеликі статті з природознавства, астрономії, фізики тощо допоможуть вам у підготовці доповідей.

2. Планувати допоможуть смартфони та стікери

Рекомендація для тих, кому важко сконцентруватися на початку чверті, семестру або навчального року. Сфотографуйте розклад на телефон та поставте на домашню сторінку. Або ще краще – на заставку екрана блокування: так ви, принаймні, будете частіше його бачити.

Якщо не бажаєте весь час дивитися в монітор мобільного, ось вам контрідея. Облаштуйте над робочим столом «дошку для оголошень» із окремим стікером на кожне завдання, яке необхідно виконати. Це може бути що завгодно:

  • домашні завдання;
  • графік тренувань;
  • розклад контрольних;
  • дедлайни рефератів тощо.

Виконавши справу, із насолодою відклеюйте листок із дошки!

жувальні ведмедики

3. Читаємо зі смаколиками

Байдуже, п’ятикласник ви чи майже випускник. Інколи настрою на читання підручників може й не бути. Однак уроки самі себе не зроблять, а отже, вдаємося до хитрощів. Розкладаємо на сторінках книги декілька улюблених цукерок – жувальних ведмедиків, ірисок чи горішків у глазурі. Частота – за бажанням, наприклад, через 2-3 абзаци. Метод простий: дочитали, переказали зміст, з’їли.

4. Вчимо вірші, як реп

Така порада, мабуть, шокує будь-якого викладача літератури. Але факт залишається фактом: популярні пісні западають нам у мозок краще, ніж пункти зі списку для читання. В ідеалі для швидкого запам’ятовування вірша варто знайти мотив, на який можна було заспівати. Простіший метод – записати себе на диктофон, а потім вчити, промовляючи слова синхронно із записом.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x