Пн. Сен 16th, 2024

Люди, які планують придбати нерухомість, активно ставлять собі питання: чи купляти зараз, чи почекати ще, чи будуть рости ціни, чи зараз найвища ціна? На ці та інші питання нещодавно відповів СЕО будівельної  компанії ENSO Раміль Мехтієв в новому інтерв’ю NV.

Перш за все, Раміль Мехтієв звертає увагу на те, що ціни з початку війни уже зрости на 45%, а будівельні компанії користуються попитом. Люди продовжують купувати нерухомість та призвичаїлись до умов ринку.

СЕО девелоперської компанії EHCO Раміль Мехтієв додає: «Девелопери об’єктивно не зможуть довго втримувати ціни на довоєнному рівні. Це поставило б під загрозу спроможність завершувати розпочаті проєкти та зберігати задекларовані стандарти якості».

Ціни на усі ресурси будівництва активно ростуть. Сировина, матеріали, транспортні послуги ростуть у ціні. Серед інших важливих факторів – нестача будівельників у зв’язку з мобілізацією, що затримує темпи будівництва.

Собівартість будівництва активно зростає, навіть стрімкіше ніж вартість квадратного метра. Девелоперам важко встигати за змінами, проте вони все-таки адаптуються та оновлюють свої бізнес-плани відповідно до умов, що склались.

«Здорожчання житла в новобудовах – це не примха, а об’єктивний наслідок зростання собівартості та зміни ринкового середовища – як економічних, так і психологічних», – підкреслює Мехтієв.

Щоб зберігати необхідні темпи будівництва, здавати готові об’єкти в терміни та будувати якісне житло, потрібно збільшувати вартість. Ті забудовники, котрі хочуть втримати ціну, не зможуть виконати взяті на себе зобов’язання. Тому варто розуміти, що ціна й надалі буде зростати. Поки зростають ціни на усі етапи будівництва, ціна квадратного метра та йтиме вгору. До того ж тенденція на купівлю житла зберігається.

Будівельна компанія ENSO

Компанія ENSO була створена  у 2017 році та займається розробкою та будівництвом будинків різного типу.  Девелоперська компанія ENSO реалізувала проєктів на більше ніж 400 тисяч квадратних метрів. ENSO отримали міжнародне визнання у сфері екологічності  та енергоефективності будівництва завдяки сертифікату BREEAM International New Construction. Компанія EHCO активно займається розробкою нових рішень, інноваційних ідей, які дозволяють змінити підходи до будівництва та створювати щось неповторне. Кожен проєкт, що введений в експлуатацію, має свій неповторний стиль та концепцію.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x