Пт. Апр 26th, 2024

Путін все частіше приймає кінцеві рішення самостійно. Деякі дипломати, аналітики і кремлівські інсайдери кажуть, що ближнє коло російського лідера останнім часом скоротилося до кількох лояльних йому прихильників жорсткої лінії. У основному це вихідці з КДБ, які пам’ятають і знають Путіна ще по його роботі у мерії Петербурга. Однак, у зв’язку з останніми подіями, навіть вплив перевірених товаришів на Путіна тане.

«Є кілька людей, з якими він радиться. Але найбільш важливі рішення, рішення перейти Рубікон він приймає одноосібно, і потім за цим йде консенсус»,- каже директор московського Центру Карнегі Дмитро Тренін.

З ким поки ще радиться Путін, хто входить до його ближнього кола:

Сергій Іванов, керівник адміністрації президента

Микола Патрушев, секретар ради безпеки РФ

Олександр Бортніков, директор ФСБ

Михайло Фрадков, керівник служби зовнішньої розвідки

Інші довірені особи:

Ігор Сєчін, президент Роснафти

Геннадій Тимченко, власник Volga Group, засновник компанії Gunvor Group.

Володимир Якунін, президент ВАТ Російські залізні дороги

Путін бачить свою місію у тому, щоб «повернути колишню велич Росії». Одного разу він зрозумів: якщо він хоче повернути Росії її позиції у світі,то повинен діяти швидко, стверджує експерт у сфері міжнародної політики Федір Лук’янов.

«Країна на піку своїх можливостей, і у найближчі роки всі ці можливості навіть без санкцій почнуть скорочуватися, тому що модель себе вичерпала. Це треба робити зараз, а не через три або чотири роки», — каже Лук’янов.

При цьому, практично всі експерти, за винятком зовсім вже прокремлевски налаштованих, погоджуються у тому, що конфронтація із міжнародним співтовариством несе величезні ризики для Росії, які вже негативно позначаються на економіці і ситуація тільки погіршується.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x