Вт. Апр 16th, 2024

В Білому домі вважають обгрунтованим силове протистояння агресорам на сході УкраїниРішення української влади щодо силового протистояння агресії проросійських угруповань на сході України у Вашингтоні вважають обгрунтованим, оскільки воно є вимушеним і необхідним для забезпечення правопорядку.

Про це зазначив у середу під час брифінгу в Вашингтоні речник Білого дому Джей Карні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Український уряд несе відповідальність щодо забезпечення правопорядку, але провокації на сході України створюють ситуацію, на яку уряд вимушений реагувати», — наголосив Карні.

Представник Білого висловив переконання, що українська влада не вважає застосування сили першочерговим варіантом, натомість «опинилася в дуже складному становищі» внаслідок дій проросійських бойовиків, які захопили будівлі та заблокували дороги.

«Кращий спосіб деескалації конфлікту для озброєних бойовиків — покинути об’єкти, які вони захопили», — зазначив він.

У цьому контексті він зазначив, що Вашингтон закликав українську сторону зберігати стриманість.

Водночас Карні уточнив, що Сполучені Штати не розглядають варіантів допомоги Україні зброєю, однак серйозно налаштовані на введення нового рівня санкцій проти Росії.

Він наголосив, що Росія надає «пряму й безпосередню підтримку» бойовикам, що орудують в східних областях України та назвав ситуацію дуже небезпечною, у тому числі через скупчення великої кількості російських військ на українсько-російському кордоні.

от UKRNEWS24