Вт. Апр 30th, 2024

У Луганську тривають два мітинги: за Росію і за УкраїнуУ Луганську майже тисяча проросійськи налаштованих людей проводять акцію протесту. На свій мітинг вийшли також луганчани, які виступають за єдність України.

Як повідомляє «5 канал», проросійські активісти проводять свою акцію біля будівлі СБУ, яку ще 7 квітня захопили сепаратисти. До радикальних дій сепаратисти поки що не вдаються. Вони гріються біля вогнищ, а деякі з них розходяться через холодну погоду. Сепаратисти заявляють, що протестуватимуть доти, поки влада не виконає їхні вимоги.

Водночас об 11:00 год від луганського автовокзалу стартував Марш Миру, в якому беруть участь майже 200 луганчан з національними прапорами. Від автовокзалу колона рушила до Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля.

«Людям на знак вітання сигналять водії. При цьому, не обходиться без дрібних проросійських «провокацій». Так, в районі зупинки Авіацентр мирний марш намагалася «спровокувати» дивна жінка в хустині. Вона почала скандувати, піднявши руки вгору «Свята Русь». На що активісти почали кричати «Слава Україні», «Героям слава», — пише видання «Восточный вариант«.

от UKRNEWS24