Пт. Апр 19th, 2024

Тетяна Чорновол підтвердила, що мала зустріч з одним із лідерів «Правого сектору» Рівненщини Олександром Музичком (Сашком Білим», однак запевнила, що ніяких грошей йому не пропонувала. Про це вона розповіла в коментарі Galnet.

«Я їжджу на старій «Ниві», якій 32 роки, мені її подарували активісти, оскільки моя машина розбита. Тому ніякі гроші Сашку Білому я пропонувати не могла. Тому спитайте у Романа Коваля, що за інформацію він розповсюджує», – сказала Т.Чорновол.

За її словами, зустріч з Сашком Білим була викликана тим, що вона вважала, що своєю діяльністю він дискредитував Україну. « І тому я його просила, просто вмовляла про те, щоби він, скажемо так, ліг на дно. Хоча би на той час, коли відбувається військова агресія Росії. Його ж як пугало використовували в міжнародних ЗМІ. Я закликала його до його почуття патріотизму, згадувала його минуле в Чечні і дуже просила його це зробити», – запевнила Т.Чорновол.

Відповідаючи на питання, вона зазначила, що справді пропонувала Сашку Білому виїхати в Чечню або Грузію. «Я знала, що він воював в Чечні, знала, який у нього імідж в Чечні, бо будучи там, чула, як про нього позитивно відгукуються люди. Я говорила йому, що якщо ти виїдеш, неважливо куди, то все російське ФСБ підніметься на вуха і почне думати, що ти поїхав піднімати чеченців чи дагестанців, і відведеш загрозу від України», – сказала Т.Чорновол.

Т.Чорновол запевнила, що її зустріч з Сашком Білим не була ініціативою Олександра Турчинова. «Турчинова я востаннє бачила 19-го числа, коли з даху Будинку профспілок кидали гранати», – сказала вона. І додала, що Сашка Білого знала давно, і тому їй було дуже боляче за нього і за те, що він пішов по хибній дорозі.

«Те, що зараз розповсюджує Роман Коваль… Насправді це була між нами (з Сашком Білим – ред.) інформація, і я не розумію його. Хай він звинуватить мене зараз у смерті Сашка Білого, хай мені смертний вирок підпише, я вже до всього цього звикла. Я не розумію, чому коли людині робиш добро, воно потім так вилізає», – зазначила Т.Чорновол.

За її словами, згадана зустріч закінчилися позитивним результатом, «але потім, коли я йому дзвонила, у нас розмова знову була на підвищених тонах».

«Я почула, що він (Сашко Білий – ред.) почув мої аргументи. І сказав, що треба ще переговорити. Я йому дзвонила не раз і дзвонила Роману Ковалю не раз. І Роман Коваль абсолютно погоджувався зі мною. З ним ми завжди знаходили спільну мову у цьому питанні, тому нинішні мої заяви його просто здивували.

Те, що відбулося з Сашком Білим мене особисто обурює. Але я не розумію попередньої діяльності Сашка. В нас ходіння зі зброю це – кримінальна стаття. Ходити по Рівненщині і водити зі собою сто людей озброєних це викликає питання. Питання, які зокрема стосуються і територіальної цілісності України», – зазначила Т.Чорновол.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
влад киевская русь
влад киевская русь
10 лет назад

А здесь я полностью согласен с Татьяной,нельзя дискредитировать ситуацию и подыгривать России .называя это революционной доцильнистю.Мы должны все быть в данной ситуации одним ядром,когда агрессор в нашем доме.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x