Пт. Апр 19th, 2024

Події на Сході України Юрій Луценко вважає спровокованими інформаційною війною, яку розпочав проти України “російський телевізор”, програми якого переважно дивилися раніше на Донбасі. Про це лідер “Третьої Української Республіки”, радник в.о. Президента України сказав під час засідання першого круглого столу між представниками Комітету патріотичних сил Донбасу і Донецької республіки, передає УНН.

“Образ ворога з Майдану створювався не для України, а для Росії, аби вона не підняла свою антикримінальну революцію. Тому Путін, створюючи спотворену інформаційну картинку „для своїх“, називаючи Майдан неприпустимим явищем, зачепив і регіони, які традиційно віддають перевагу російському телебаченню”, — зазначив політик.

За його словами, Путін назвав “фашистами” людей, які боронять свою державу і свій прапор. А тих, хто знищує державу і її прапор подавалися “героями”.

“У підсумку, створюючи „образ ворога“ для росіян, його створили й для вас. Нам важко починати розмову, бо ви перебуваєте в полоні міфів”, — зазначив Луценко.

Водночас він визнав, що події на Майдані не варто ідеалізувати в деталях.

“Якщо ви скажете, що на Майдані не всі були янголами, то я з вами погоджуся. Якщо ви скажете, що після революції революціонери не розійшлися а подекуди вдалися до мародерства, то я також з вами погоджуся. Якщо ви скажете, що після перемоги політики знову перестали чути людей, то це також те, з чим і я борюся. Але спочатку нам треба зруйнувати стереотипи несприйняття”, — сказав Луценко.

“Ви чекаєте тут міфічний „Правий сектор“, який прийде до вас відрізати вам російську мову, але ніхто не точить ножі, щоб це зробити. У тому міфічному „Правому секторі“, якого всі так бояться, лише 75 бойовиків. Можете перевірити, центр Львова вночі говорить російською. Проте в центрі Маріуполя говорити українською складно”, — зазначив політик.

Луценко переконаний, що припинення україно-української війни забезпечить нам стабільну і сильну державу.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x