Чт. Апр 25th, 2024

Журналіст RIA поспілкувався з українськими політологами і дізнався, які шанси є у Петра Порошенко стати президентом України. Відповіді різнобічні — де хто вважає, що Порошенко сильніше за Тимошенко, а є і протилежні думки.

Коментар експерта: «Порошенко і Кличко здатні розбити Тимошенко з Луценком»

Геннадій Балашов, Лідер політичної партії «5.10», бізнес-філософ

— Опубліковані опитування показують відрив Порошенка від Тимошенко, як мінімум, у два рази. Це говорить про колосальний негативний рейтинг Тимошенко. Судячи з усього, громадяни України не хочуть бачити не тільки поплічників Януковича, а й інші партії, типу БЮТ, яких вважають такими ж казнокрадами, як і попередню владу. На майбутніх президентських виборах нам необхідно розглядати пари Порошенко-Кличко (останній балотується в мери) і Тимошенко -Луценко (який також балотується в мери). Так як власники основних українських ЗМІ будуть підтримувати або одних, або інших, ми можемо розглядати тільки їх політичний потенціал. І він, на жаль, складається в основному з минулого. У цій зв’язці Порошенко і Кличко виглядають більш-менш чистими, тому що Тимошенко і Луценко — це люди, які сиділи у в’язниці. І скільки б вони не пояснювали свій висновок політичним замовленням, насправді їм воздалося у справах. Пара Порошенко-Кличко більш сильна і здатна розбити Тимошенко-Луценко. Тим більше, що зараз БЮТ займає всі ключові пости в державі. І саме на них лягає і втрата Криму, і непопулярні реформи. Розраховувати вони можуть тільки на масову фальсифікацію виборів, але у Порошенка і Кличка достатньо сил, щоб цьому протистояти. Тимошенко пов’язана з газом і оточена газовиками, під ручку на недавній прес-конференції її вів газовий магнат Абдуллін (ще з Бакаївської зграї). Поразка на виборах покаже її справжнє місце в політиці і знову перемістить в політичне болото. Ми спостерігатимемо загибель ще однієї олігархічної партії — БЮТ.

Коментар експерта: «Солодке життя шоколадного короля може закінчитися дуже швидко»

Володимир Корнілов , політолог

— Ми бачимо дивні соцопитування, які малюють Порошенка мало не одноосібним лідером. Ми бачимо, як його активно піарять всі засоби масових інформацій. Так що вже сам цей факт свідчить про те, що у нього певні шанси є. Але його імідж олігарха дуже вразливий. Якщо Тимошенко в підсумку вирішить боротися всерйоз і вирішить, що Порошенко таки становить для неї реальну загрозу, то солодке життя шоколадного короля закінчиться дуже швидко. Вже в чому, в чому, а в чорному піарі Тимошенко досягла успіху, в цьому їй рівних немає.

Коментар експерта: «Порошенку не потрібно розслаблятися «

Євген Магда, політичний експерт

— Станом на початок березня шанси Петра Порошенка на перемогу в президентських перегонах виглядають найбільш сприятливими. По-перше, його рейтингові показники дозволяють йому відчувати себе досить впевнено. По-друге, Порошенку не властиві радикальні дії і заяви, він має можливість поступово набирати додаткові очки. По-третє, укладенням альянсу з Віталієм Кличком Порошенко реалізував суспільний запит на консолідацію демократичних сил, яку очікує значна частина суспільства. Однак це не привід спочивати на лаврах і розслаблятися, адже інші суперники постараються поборотися за симпатії виборців.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vlas Bereg
Vlas Bereg
10 лет назад

Не подобається мені цей «шоколадний король», половина королівства якого розташовано і працює на нашого ворога і загарбника -Росию .А потрібні рейтинги для мільярдера — не проблема. Кому потрібен президент, якого вже до виборів наш зліший ворог тримає за яйця?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x