Пт. Апр 26th, 2024

Шанси Кличка на київських виборах збільшаться — політологПолітолог Першої рейтингової системи Михайло Басараб вважає, що об’єднання зусиль Петра Порошенка та Віталія Кличка у виборчій кампанії піде на користь обом. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

«Підтримавши Порошенка на посаду президента, Віталій Кличко прийняв найкомфортніше для себе рішення, — зазначає експерт. — І добре, що його побажання збіглося з потребою Петра Олексійовича. Кличко отримав гарну нагоду визначити для себе оптимальний підхід до президентської кампанії, до якої він не готовий. Тепер його шанси на виборах мера Києва збільшаться».

Водночас політолог не вірить у перемогу Порошенка в першому турі президентських виборів.

«Об’єднання їх зусиль — це ядерний аргумент, бо вони нині найрейтинговіші політики, — каже експерт. — До того ж цей альянс матиме подвійний ефект, оскільки суспільство бажає об’єднання політиків партіотичного спрямування. Це достатньо сильний технологічний хід, електоральний ривок, поки в кампанію не включилася Юлія Тимошенко й інші кандидати. Після цього президентський рейтинг Порошенка зросте, можливо, до 40 відсотків. Але я скептично ставлюся до його заяв перемогти в першому турі. Бо Тимошенко може в процесі кампанії застосувати дієві механізми для підриву рейтингу своїх опонентів. Тому Петру Олексійовичу доведеться добре попрацювати».

Юлія Тимошенко може ще додати в рейтингу, але її електоральний ресурс обмежений, переконаний фахівець.

«У неї завжди був високий антирейтинг. Рівень зростання її популярності має певну планку, яку вона не подолає. Тимошенко — це політик, який може мобілізувати навколо себе міцне ядро своїх прихильників. Однак вона має значно більшу кількість переконаних антипатиків — людей, які не голосуватимуть за неї за жодних обставин. Вона може взяти 10-15 відсотків, а може, й більше, але у другому турі у неї шансів не буде».

На думку політолога, об’єднання зусиль з Порошенком фактично гарантує Кличкові перемогу на виборах київського мера.

«У столиці вони агітуватимуть один з одного. І це буде корисно для обох», — додає Михайло Басараб.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Инновации
Инновации
10 лет назад

Олигархи поделили места, кого на президенты, а кого на Киев поставят.

Левочкин уже одобрил объединение Кличко и Порошенко.
Ведь за Кличко стоят деньги Фирташа.

У Киева не будет выбора, как сдаться Фирташу?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x