Чт. Апр 18th, 2024

МВФ прогнозує, що прийняті Заходом санкції проти РФ вплинуть на російську і світову економіку, сказав у четвер на брифінгу у Вашингтоні представник фонду Вільям Мюррей, передає УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

«Нещодавні санкції, які були введені проти Росії, особливо ті, що були введені США, відзначають ескалацію геополітичної напруженості і могли б мати істотний негативний ефект для російської економіки», — сказав Мюррей, назвавши серед можливих наслідків відхід з російського ринку інвесторів, які не готові ризикувати.

Він також додав таке: «що стосується регіональної і глобальної перспективи, це (вплив санкцій — ред.) ми поки оцінюємо. Очевидно, що можна очікувати впливу в тому, що стосується торгівлі».

Раніше МВФ переглянув прогнози зростання російської економіки в бік зниження до 0,2% ВВП за підсумками 2014 року. Чи буде цей прогноз переглянутий знову, представник МВФ не сказав.

Як повідомлялося, нещодавно у ЄС погодили розширення санкцій відносно РФ. За повідомленнями, обмеження стосуються призупинення запуску нових проектів по лінії ЄБРР і Європейського інвестиційного банку.

Окрім того повідомлялося, що ЄС планує ввести додаткові санкції до кінця липня.

До цього під дію санкцій підпали 72 особи та декілька компаній у Криму. Мова йде про «другу фазу» санкцій щодо замороження фінансових активів та заборонення в’їзду до ЄС.

Експерт Б.Яременко зазначив, що внаслідок санкцій Росія недоотримає до 3 млрд євро.

Також нагадаємо, у Євросоюзі велися розмови про «третю фазу» санкцій щодо російських компаній та секторів економіки. Однак, у ЄС наразі відкладають застосування таких обмежень.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x