Чт. Апр 25th, 2024

Незважаючи на загрози, Росія навряд чи піде на військове втручання на території України.

Про це йдеться у прогнозі американського аналітичного агенства Stratfor на 2014 рік, який приводить «Хвиля».

«Що вкрай важливе, Сполучені Штати утримуватимуться від постійного розміщення військ на кордоні з Росією і уникатимуть дискусій про включення до складу НАТО України та Грузії. Росія, у свою чергу, наростить свою військову присутність у Білорусії і посилить угруповання військ на заході країни, проте здійснювати вторгнення на територію України не стане», — резюмує Stratfor.

«Однак, вона використовуватиме свої сили уздовж кордону, у Криму, Придністров’ї і Білорусії для чинення військового тиску на Україну», — стверджують вони.

Американські експерти припускають, що Росія і НАТО продовжуватимуть обмежені і зважені військові маневри, що відповідають один одному по масштабах.

«НАТО, швидше за все, зміцнюватиме свої позиції на сході, висуваючи у напрямку Росії свої війська і передислокуючи військову техніку, скажімо, у країни Прибалтики. Такі переміщення здійснюватимуться у рамках довгострокових програм навчання і бойової підготовки, коли війська розміщуватимуться на передових рубежах тимчасово, на ротаційній основі», — вважають вони.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x