Чт. Мар 28th, 2024

Російська пропаганда навіть у святий день Христового Воскресіння не припиняє інформаційну війну з Україною.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Вікторія Сюмар, коментуючи інсинуації у російських ЗМІ з приводу нічного інциденту на блокпосту у Слов’янську на Донеччині.

«Навіть святе Воскресіння Христове не зупиняє російську пропаганду від інформаційної війни. Повідомлення російських журналістів про перестрілку між нібито «Правим сектором» та «самооборонцями» в Слов’янську, обгрунтоване якимись «візитівками Яроша» та «невідомою зброєю», кількість загиблих, яка зростає з кожною годиною, якісь «подробиці», доказів, яких ніхто не бачив — це ідеальний зразок російської пропаганди, який сьогодні тиражують чимало не лише російських, але й іноземних ЗМІ», — наголошує Сюмар.

За її словами, українська сторона готує звернення до провідних світових медіакомпаній щодо неправдивих повідомлень російських ЗМІ, які сьогодні є головним джерелом дезінформації про нашу державу.

Вона також закликала українських журналістів не поширювати неперевірену інформацію з посиланням на російські ЗМІ, аби не стати інструментом в інформаційній війні проти України. «Дезу» треба блокувати, а не тиражувати. Посилання на російські медіа має стати прикладом «неякісної журналістики», з огляду на те, як часто там подається відверта брехня, необхідна для підтвердження ідеологічних міфів, придуманих на обслуговування завдань Кремля в контексті війни проти України», — підкреслила заступник секретаря РНБО.

Нагадаємо, МВС України повідомило, що у місті Слов’янську цієї ночі на блокпосту між двома групами громадян виникла збройна сутичка, внаслідок якої одна особа загинула та три дістали вогнепальні поранення.

Тимчасом МЗС Росії у заяві з приводу інциденту звинуватило «Правий сектор» у порушенні пасхального перемир’я

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vlas Bereg
Vlas Bereg
9 лет назад

А хто вірив у те, що Росія припинить війну у Великдень? Хіба що в.о.Турчинов та його нач. СБУ. Українці! Самостійно створюйте бойові загони! Не чекайте, що Україну для вас відвоюють політикани.Для нас Україна — це все! Для них-лише предмет для торгів. Бойові загони самооборони мають створюватися в кожному населеному пункті. Вони повинні вимагати зброю у місцевих влад, а при відмові або зволіканні-здобувати її.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x