Вт. Апр 30th, 2024

Росія мусить негайно відкликати свої спецпідрозділи зі східних областей України і відкликати армію з Криму.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк за підсумками зустрічі з віце-президентом США Джо Байденом у вівторок, інформує Урядовий портал.

«Вимагаємо від наших російських сусідів негайно відкликати свої спеціальні сили, які знаходяться на території Східної України, відкликати свою армію з Криму і закрити ганебну сторінку захоплення незалежної України російськими військами», — заявив глава уряду, підкресливши, що «ніколи, ні за яких обставин Україна не визнає анексію Криму».

Росія мусить виконувати свої міжнародні зобов’язання, підкреслив Яценюк, а не «поводитися як гангстери». «У цьому столітті, у цьому світі жодній країні не дозволено поводитися як озброєні бандити, тим більше для країн, які є постійними членами Ради безпеки ООН і у свій час були членами Великої Вісімки», — заявив він.

Український уряд, за його словами, усвідомлює, що «все, що відбувається на Сході і підтримується Російською Федерацією, має на меті в тому числі зрив президентських виборів в Україні». Яценюк зазначив, що кандидати у президенти України представляють весь спектр політичних партій в державі, і кожен з них може отримати відповідну підтримку виборців: «Україні потрібен легітимно обраний президент, що не потрібно Росії».

«В Україні повинен з’явитися новий президент, який сповідує курс реформ, курс боротьби із корупцією, внесення змін до Конституції України, курс на європейську інтеграцію, енергетичну незалежність, курс на демократію і незалежність української держави», — підкреслив глава уряду.

За його словами, нині завдання Кабміну — провести чесні і прозорі вибори, які проходитимуть із залученням спостерігачів ОБСЄ та міжнародної спільноти.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x