Пт. Мар 29th, 2024

Ризиками виборів-2014 є російські війська, безпека дільниць і виборці з КримуФахівці порадили українцям, як у поточних умовах провести демократичні вибори. Українцям розповіли про потенційні проблеми виборів-2014 До травневих президентських перегонів Україна йде демократичним шляхом, але ризики таки залишаються.

Не в останню чергу через присутність російських військ на східному кордоні та певних груп усередині України, йдеться в сюжеті ТСН.19:30. Такою є позиція місії Національного демократичного інституту.

Спостережна міжнародна організація тиждень працювала в Україні. Неузгодженим питанням тут вважають процедуру голосування на виборах громадян України з Криму.

Спостерігачі закликають виписати чіткі інструкції, як і де кримчани зможуть віддати свій голос. Так само, вважають учасники місії, важливо, щоб усі громадяни України відчували себе впевнено і безпечно, коли підуть голосувати на дільниці.

«Важливо мати ефективний план дотримання безпеки на виборах. Співробітники правоохоронних органів повинні бути підготовлені. І їх треба відправити в райони високого ризику, щоб стримати або швидко усунути будь-які порушення і для того, щоб зміцнити рівень довіри. Головне, аби їхня присутність сама по собі не створювала непотрібний неспокій серед виборців», — пояснив представник Національного демократичного інституту Едвард Кауфман.

от UKRNEWS24