Пт. Апр 26th, 2024

Республіка Крим можезгодом переглянути свій статус у складі Російської Федерації. Про це на брифінгу повідомив директор інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» Андрій Єрмолаєв, передає кореспондент УНН.

«Я не виключаю, що Республіка Крим буде переглядати у підсумку свою угоду з Російською Федерацією і шукати особливий статус як в стосунках з РФ так і в стосунках з Україною. Це був би нормальний варіант, якби Республіка Крим мала особливий договір з Російською Федерацією та особливий договір з Україною»,- сказав він.

За словами директора інституту, особливі домовленості дозволили вирішити питання подвійного громадянства, війської присутності напівострові тазапобігти подальшому можливому роздробленню Криму.

«Це б дало можливість вирішити питання подвійного громадянства, розміщення там військох баз як Росії та України, захист прав України, які залишаються у Криму, але бажають зберегти особливі стосунки з Україною. Інакше може з’явитися російськомовний «русский Крим», «татарський Крим», «український Крим» і це може стати або причиною конфліктів, або ми будемо займатися формуванням трьох Кримів, троьох автономій», — резюмував А.Єрмолаєв.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x