Пт. Апр 26th, 2024

Підпис Росії під мирною угодою відносно України в Женеві не означає, що Кремль відступив — швидше, президент Володимир Путін готується досягти своїх цілей не поспішаючи.

Про це пише Reuters.

«Умілий тактик, Путін знає, коли треба зменшити натиск, щоб купірувати загрозу — Захід попередив Москву про нові санкції, а Євросоюз кинувся шукати шляхи послаблення залежності від російських енергоносіїв. Підписання чотиристоронньої угоди в Женеві минулого тижня показало, що Москва прагне створити в очах Заходу враження, що вона схильна до компромісу», — говориться в повідомленні.

Тим часом, у понеділок, 21 квітня, Путін полегшив процедуру наділення російськими паспортами іноземців, підписавши закон про спрощену видачу громадянства співвітчизникам, які вільно володіють російською мовою і живуть або проживали на території СРСР або Російської імперії у межах сучасної Російської Федерації. Путіну нікуди поспішати: ще чотири роки до чергових президентських виборів, на яких у цього лідера є всі можливості продовжити повноваження на шість років, до 2024 року.

«Тепер головне тримати порох сухим і бути готовими до того, що криза в Україні — це надовго», — висловився Федір Лук’янов, головний редактор журналу «Россия в глобальной политике», в редакційну раду якого входить міністр закордонних справ РФ.

«Домовленості зриватимуться і укладатимуться знову. Росія вряди-годи не обороняється, а наступає. Значить, можна не метушитися і спокійно гнути свою лінію», — резюмував Лук’янов.

Путінська гра означає, що він навряд чи прагнутиме найближчим часом перевести конфлікт навколо України у військову площину, робить висновок Reuters. Кремль окреслив свої офіційні плани відносно України, але деякі ремарки, а також історичні дослідження з вуст Путіна і його соратників змушують припустити, що їх цілі більш амбітні.

«Переговори і компроміси — лише частина його (Путіна) тактики», — сказав західний дипломат, який говорив на умовах анонімності і підкреслив, що висловлює лише власну думку.

«Він хоче заволодіти Україною», — відмітило джерело.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x