Пт. Апр 26th, 2024

Путін готовий пожертвувати Януковичем — політологУкраїнська влада має дати сигнал про готовність до компромісу  з Росією —  вважає президент Аналітичного центру «Політика» Ігор Попов. В ефірі програми «Національний інтерес» на каналі БТБ він сказав, що український уряд та парламент можуть запропонувати низку питань, компроміси з яких допомогли би вирішити конфлікт з Росією і водночас зберегти обличчя кремлівським керівникам.

«Путін вже натякав, що його цікавить повернення до домовленостей 21 лютого, які підписав колишній президент України Віктор Янукович. При цьому самим Януковичем він згоден пожертвувати, розуміючи, що цей персонаж вже не повернеться до української політики», — сказав політолог.

«В домовленості від 21 лютого йдеться про конституційну реформу, представлення інтересів регіонів, переформатування уряду із представництвом від індустріального Сходу і Півдня України. Тобто такі речі, які влада має обговорювати. Адже у нас недостатньо військового потенціалу та іноземної військової підтримки для прямого конфлікту, і саме тому ми маємо говорити, що готові до переговорів», — вважає Попов.

На думку політолога, в Києві мають обговорювати підписання декларації національної єдності.

«Нехай це буде підписано між фракціями парламенту та за участі регіональних еліт Сходу і Півдня. Треба  запросити представників Криму, можливо, Меджліс. В цьому документі має бути прописано, що ми усвідомлюємо необхідність збереження цілісності і єдності України, і для цього необхідно змінювати Конституцію, розширювати повноваження регіонів і місцевого самоврядування, захистити культурні і мовні інтереси російськомовного населення, і, як максимум, обговорювати можливість введення подвійного громадянства. Адже все одно у нас «гуляють» 100 тис. румунських паспортів, угорські та російські паспорти. Тобто все одно це лишається проблемою. Треба прописати —  до якого часу це має бути розроблено, і як ухвалено, і, можливо, такі речі дозволять і Кремлю зберегти обличчя. Вони також покажуть, що перемогли. А для нас це все одно проблема, адже вона не одноосібно в Аксьонові чи Путіна. Проблема в тому, що вони грають на невдоволенні певних категорій українських громадян», — підсумував експерт.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
2 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Адольф
Адольф
10 лет назад

В настоящее время при данной власти Росии не может быть никакой речи о каких либо дружеских договорах с украиной, ни один Украинец не согласен с дружбой с Росией после этих событий в Крыму так и в отношении всей Украины, может пройдет время и другое поколение поступит по другому, но тепер Путин поступил практически невыносимо и отвратительно в отношении дружбы ????

Дима
Дима
10 лет назад

ПНХ-эксперт, подстилка путинская

2
0
Would love your thoughts, please comment.x