Чт. Апр 25th, 2024

	МЗС України: Росія має зрозуміти, що українці не повернуться в "совок"Російські дипломати перекручують факти, відверто брешуть і намагаються переконати світ у мало не миротворчій місії Росії в Україні. Москва продовжує підривну діяльність у східних регіонах України, засилає своїх шпигунів та зволікає з деексалацією конфлікту. Російська Федерація має нарешті зрозуміти – українці не хочуть повертатися у світ безправ’я, корупції та «совка», тому Кремль має відкинути наміри утримати Україну у сфері свого впливу. Про це йдеться в сьогоднішньому коментарі на сайті Міністерства закордонних справ України, пише tvi.ua

«Російські дипломати сьогодні по всьому світу намагаються відбілити агресію Росії в Криму та її втручання у внутрішні справи України. В численних публікаціях російських послів в іноземних ЗМІ в хід іде суцільна дезінформація, брехня, перекручування фактів з однією єдиною метою – представити Росію мало не миротворцем», – сказано в повідомленні.

«Російська сторона продовжує підривну діяльність, яка загрожує безпеці України та її громадян. Незаперечним доказом цього є практично щоденні затримання Службою безпеки України російських шпигунів і членів диверсійних груп, які координуються ФСБ і військовою розвідкою РФ», – нагадують у зовнішньополітичному відомстві. 

«Протестувальники на Євромайдані відстоювали європейське демократичне майбутнє України», – наголошує МЗС. І додає: «Натомість сепаратисти в Криму, на півдні і сході України штовхають мешканців цих регіонів у прірву минулого, у світ деградації, безправ’я, корупції, злиднів, у світ «совка».

«Те, що робить сьогодні Росія на півдні та сході України, є спробою за будь-яку ціну утримати Україну у сфері свого впливу. Вони ніяк не хочуть зрозуміти та не можуть змиритися з тим, що громадяни України, крім, можливо, купки проплачених сепаратистів та їх поплічників, не хочуть жити у такому світі», – констатує міністерство. 

Справжнім прагненням українського народу є побудова сучасної держави на основі загальносвітових та європейських демократичних цінностей, дружні відносини з росіянами.

«Віримо, що російська сторона врешті дійде до розуміння, що європейська Україна – це насправді не загроза для Росії, як це зараз очевидно сприймають у Кремлі», – зазначили в Міністерстві закордонних справ. 

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x