Пт. Мар 29th, 2024

Росія, можливо, готує нову хвилю депортацій населення Криму.

Таку думку висловив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу у Києві, коментуючи заяву представниці Федеральної міграційної служби РФ Вікторії Гичко про те, що жителі Криму, які не мають кримської реєстрації станом на 18 березня, вважатимуться «іноземними громадянами» і мусять до 19 квітня залишити півострів.

»До чого договорилися російські чиновники? До чергових депортацій? Деякі народи Криму вже пережили таке ставлення багато років тому. І зараз ми є свідками підготовки РФ до чергової хвилі (депортації. — Ред.), якщо те, про що говорить пані Гичко, відповідає дійсності», — сказав дипломат.

Зокрема, Перебийніс зазначив, що з метою захисту прав та інтересів України та її громадян, порушених у результаті акту агресії Російською Федерацією та окупації території Автономної Республіки Крим, МЗС України вживає заходів міжнародно-правового характеру. Зокрема, ведеться робота щодо притягнення до відповідальності за правопорушення, вчинені РФ на території АРК, у міжнародних судових та арбітражних інституціях, а також у закордонних юрисдикційних органах.

«У цьому зв’язку МЗС України веде активний збір інформації на підтвердження таких протиправних дій. Обсяг накопиченої інформації вже становить суттєву доказову базу і продовжує поповнюватись», — повідомив дипломат.

Він зазначив, що МЗС України закликає громадськість долучитись до фіксування фактів порушення Російською Федерацією прав людини, незаконного захоплення власності, вчинення інших дискримінаційних заходів та повідомляти про це органи державної влади України.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x