Чт. Мар 28th, 2024

Луганська облрада заговорила про порушення прав сепаратистівЛуганська обласна Рада внесла на розгляд сесії питання про порушення прав громадян — учасників мирних протестів в Луганській області, яке збирається розглянути поряд із питаннями про соціально-економічну та політичну ситуацію в регіоні

З такою пропозицією виступили депутати Андрій Абрамов і Леонард Свідовскій повідомляє Еспресо TV, з посиланням на прес-службу Облради.

У ході засідання комітету постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності  забезпечення прав громадян, свободи слова та інформації, комісії його обговорення ініціювали заступник голови Луганської обласної Ради Євген Харін відзначив, що вчора в процесі переговорів із представниками організацій, які утримують будівлю СБУ і беруть участь у мітингах, вони в цілому погодилися з заявою президії обласної Ради, але ситуація як і раніше залишається вкрай напруженою. Зокрема, через загрозу використання силового сценарію.

На сесії депутати планують почути позиції губернатора Михайла Болотських та начальника УМВС в Луганській області Володимира Гуславського.

Нагадаю, президія Луганської облради виступила зі зверненням, в якому відмінити антитерористичну операцію, амністувати «беркутівців», бійців внутрішніх військ і загарбників СБУ, провести референдум по федералізації України і надати російській мові статус державної. 

от UKRNEWS24