Пт. Апр 19th, 2024

У Луганській області намагаються тримати рівновагу між проукраїнським і проросійським майданами.

Про це у неділю ввечері повідомили в ексклюзивному сюжеті програми «Факти тижня з Оксаною Соколовою» на телеканалі ICTV.

«Прикордонна до Росії Луганська область намагається тримати баланс між двома майданами. На відміну від Донецької області, захоплення держустанов тут не набуло масового характеру. Наразі озброєні люди утримують лише будівлю СБУ. Спроби захопити обласну адміністрацію відбили», — йдеться у сюжеті.

Щодо ситуації загалом на центральних магістралях області місцеві євромайданівці зводять барикади та блок-пости. Прихильники проросійського майдану заважають проїзду української військової техніки. У місті Рубіжне вони продовжують блокувати залізничну колію.

За словами журналістів каналу, представників вітчизняних ЗМІ на територію проросійського табору не пускають. Периметр майдану обнесли колючим дротом, шинами та прапорами Росії, СРСР, Білорусі та Казахстану. Вогнепальної зброї на майдані немає, крім тієї, що вже була у зброярні управління СБУ. Серед прихильників наметового містечка людей в камуфляжі набагато більше, ніж у цивільному. Здебільшого серед них козаки, колишній десант, афганці та представники так званої «луганської самооборони».

Наразі по домівках не розходяться ні ті, ні інші.

Источник: www.ukrinform.ua

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x