Пт. Апр 19th, 2024

Донедавна в Україні був запит був на руйнівників. Зараз люди хочуть творця. Про це в інтерв’ю «Газеті по-українськи»сказав політтехнолог Сергій Гайдай.

«Тому Порошенко з його обіцянкою відновити вулицю Грушевського має запит. Бо це означає, що й країну відновить. А Юля залишається руйнівником. Кілька місяців тому вибір був між Януковичем та Кличком. Українська дійсність швидко змінюється. Якщо почнеться агресія Росії, від того, як кожен із кандидатів себе поведе, ситуація може кардинально перегратися», — зазначив він.

Гайдай розповів, чого чекати від президентів Петра Порошенка чи Юлії Тимошенко.

«Юлія Володимирівна намагатиметься зосередити на собі більше повноважень, аніж це дозволено Конституцією 2004 року. Зараз глава держави відповідає за силовий блок та міжнародну політику. У Порошенка з обороною найбільші проблеми, бо він — мирна людина. Навіть під час революції займав позицію миротворця. Але в питанні геополітики він — ідеальна фігура. Є дипломатом по суті. Його найуспішніші завоювання в кар’єрі були за керівництва Міністерства закордонних справ. Має зв’язки в усьому світі», — додав Гайдай.

На його думку, і Порошенко, і Тимошенко не готові до реформ.

«Вони є продуктами політичної системи, що склалася за 22 роки. Реформи означають повну її руйнацію. Але неможливо скасувати систему, будучи її частиною. Справжні зміни — справа вже не цих політиків», — зауважив політтехнолог.
За словами Гайдая, для зміни системи потрібен диктатор, який приймає самостійні рішення
«Він має сформувати дуже маленьку групу людей, готових до серйозних реформ. У Грузії відбулося саме так. Президент Саакашвілі зміг зібрати команду і повністю змінив систему. Їхній міністр економіки Каха Бендукідзе правильно сказав, що для реформ потрібні троє: один саджає, другий задає хід реформ, а третій політично це прикриває зверху. Сьогодні цих трьох людей в Україні немає. У нас змінюються портфелі, а система лишається», — зауважив Гайдай.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x