Ср. Апр 24th, 2024

"Губернатор" Анатолій Олійник зустрівся з "позаштатними радниками", що мають на Вінниччині авторитет 9 квітня голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник провів перше засідання із позаштатними радниками, кожен з яких не лише представляє окремий напрям діяльності, а й має на території регіону заслужений авторитет. Вітаючи учасників зібрання із початком роботи, очільник області зауважив, що досвід кожного з присутніх неоціненний, а тому повинен слугувати Вінниччині і спрямовуватись на прийняття вкрай необхідних для регіону та України в цілому рішень, пише vinbazar.com.

Ознайомивши радників із процесом кадрових призначень на території області, Анатолій Олійник наголосив, що сьогодні держава перебуває в інших реаліях — як внутрішніх, так і зовнішніх, — а тому й підходи у діяльності повинні бути іншими. «Якщо використовувати медичні терміни, то певні проблеми, які існують нині в суспільстві, необхідно вирішувати не лише терапевтичними, а й хірургічними методами. У першу чергу, це стосується нелегальної, тіньової економіки, а також всього, що пов’язано зі сплатою податків, прозорістю діяльності. Це ті перші кроки, які повинні продемонструвати, що в державі відбуваються зміни», — підкреслив керівник регіону.

Серйозного реагування, переконаний очільник регіону, потребують і проблеми села. Насамперед це стосується незайнятості населення сільських територій. Одним із можливих шляхів розв’язання цього питання, на думку голови ОДА, могла б стати сільськогосподарська кооперація. «Механізми для вирішення актуальних для села проблем є, але вони не використовуються державою», — зауважив голова облдержадміністрації. А при тому повідомив, що обласна влада вже випрацювала певні пропозиції щодо змін до законодавства і направила їх на розгляд до центральних органів влади.

Торкнувся Анатолій Олійник і зовнішніх загроз, які стоять нині перед Україною. «Що стосується проблем територіальної оборони, то існуюча нормативна база застаріла і враховує реалії зовсім іншого вектору. Спільно з головами РДА ми створюємо сьогодні громадські формування активних людей та систему їх оповіщення, щоб у будь-який момент ми змогли їх організовано підвезти і далі діяти за конкретними інструкціями», — зауважив керівник регіону. На переконання голови ОДА, нагальним завданням є також формування «дорожньої карти» по залученню інвестицій на територію Вінниччини.

«Ми повинні орієнтуватися, куди першочергово і в якому обсязі необхідно залучати кошти. Чи готові ми зараз відповісти на ці питання? Чи прораховували коли-небудь ці позиції? Тому необхідно у стислі терміни по кожній галузі розробити «дорожню карту» щодо бачення проблем по конкретних об’єктах і відпрацювати план для залучення кредитних коштів, інвестицій, участі у міжнародних проектах.

Ми повинні бути готовими до серйозної роботи у цьому напрямку», — наголосив керівник регіону. А відтак підкреслив, що нині є дуже багато питань, які потребують не лише осмислення, а й реальних практичних кроків. А тому й реагування на виклики сьогодення має бути оперативним. Протягом засідання новопризначені радники голови обласної державної адміністрації мали змогу висловити власні міркування щодо шляхів вирішення проблемних питань і перспектив розвитку конкретних галузей, а також узгодити формат подальшої роботи Завершуючи зустріч, Анатолій Олійник вручив учасникам зібрання посвідчення позаштатних радників та висловив сподівання на плідну й конструктивну співпрацю.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x