Ср. Апр 24th, 2024

Думки про референдум Януковичу нав’язав Путін, ‒ НебоженкоУ сьогоднішніх умовах мови про проведення референдумів про статус кожного регіону у складі України не може бути, і такі заяви від усунутого президента України Віктора Януковича є нав’язані російським керівництвом і самим президентом РФ Володимиром Путіним, пише galnet.org.

Таку думку у коментарі кореспондентові Galnet висловив політолог Віктор Небоженко.

«За десять років аналізу політичної діяльності, слів і вчинків Януковича я ніколи не чув від нього мови про референдум. Тобто це говорить або про те, що він різко поміняв свої погляди, або про те, що це взагалі не його погляди, а від його імені написаний текст, скоріше за все, в адміністрації президента Путіна», ‒ вважає політолог.

За його словами, для всього світу референдум ‒ це форма прямого волевиявлення і в принципі «нічого страшного в цьому не має». «Але для України слово референдум тісно пов’язане з окупацією частини території і сепаратизмом. Тому будь-які пропозиції щодо проведення референдумів зараз треба розглядати як один із приводів для того, щоб Росія змогла вторгнутися на чергову територію України», ‒ зазначив В.Небоженко.

Крім того, він наголошує, що заяви В.Януковича щодо проведення референдуму розраховані на внутрішньо російське споживання. «Навряд чи хтось з українців серйозно сприйме: а) що це заява президента; б) що референдум, після того що трапилося в Криму, потрібен зараз країні. Тому, чесно кажучи, я не вірю, що це заявляв Янукович і зараз мови про ніякий референдум бути не може після того, як процедура референдуму була повністю дискредитована Путіним у Криму», ‒ наголошує політолог.

Також за словами В.Небоженка, негативні висловлювання російського керівництва з приводу проведення позачергових президентських виборів не грають ніякої ролі у політичному житті України.

«Справа в тому, що більшість українців вважає Путіна воєнним злочинцем, тому думка Путіна про те, що він не погоджується з президентськими виборами в Україні, не грає ніякої ролі. Він дискредитував себе як президент сусідньої країни. Не варто звертати велику увагу на думку політичного злочинця», ‒ заявив політолог.

Крім того В.Небоженко впевнений, що Росія буде всіляко намагатися дестабілізувати проведення виборів 25 травня, але вони все ж таки відбудуться.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x