Вт. Апр 23rd, 2024

Поїздки екс-прем’єра Юлії Тимошенко у проблемні регіони є показовим елементом її передвиборчої кампанії. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

«Така піар-активність Юлії Володимирівни немає нічого спільного з ефективністю. Минулого тижня вона інспектувала блокпости. Поскаржилася, що неправильно облаштовані. Виявилося, саме вона є великим фахівцем з військової справи. Так Юлія Володимирівна намагається завуалювати, що знаходиться у скрутному становищі. Має серйозні командні проблеми. Частина «Батьківщини» починає дивитися у бік потенційного переможця Порошенка. Деякі кроки та заяви Турчинова свідчать про те, що не все там рівно. Коли тричі на день він змінював думку щодо стосунків із протестувальниками на Сході, це вже багато про що говорить», — зауважив він.

За словами експерта, Тимошенко зараз треба не спілкуватися перед телекамерами з сепаратистами, а добитися від влади кроків по врегулюванню ситуації. «Бо ключові посади займають члени «Батьківщини». До їхньої діяльності є багато запитань. Бачимо, що зараз кризу на Сході вирішити не можуть. Або імітують діяльність, або не контролюють ситуацію у Луганській та Донецькій областях. Коли Турчинов благає силовиків продовжити антитерористичну операцію, це виглядає дивно. «Батьківщина» бажає не ламати систему, а скористатися нею. Але система вже при Януковичі була недієздатна. Пам’ятаємо, як дніпропетровські десантники висувалися на Київ. Не проїхавши й 30 кілометрів від частини, втратили трьох людей у дорожньо-транспортній пригоді. В радянські часи за таке летіли погони. А у нас нічого не відбулося. Треба змінювати систему, а не скаржитися про те, що кому не вдається», — наголосив Золотарьов.

Він вважає, що за нинішніх обставин влада мала б діяти за принципом «батога та пряника». «Треба йти на політичний компроміс чи проводити жорстку антитерористичну операцію. Хоча тут є небезпека, бо можемо отримати громадянську війну. Але на те й є політики, аби робити вибір. Тому владі треба йти до тих людей, які мають вплив в регіоні. Якщо в Краматорську є хазяїн міста Георгій Скудар (колишній народний депутат від Партії регіонів, керує «Новокраматорським машинобудівним заводом» — Gazeta.ua), потрібно з ним вести діалог. Скоріше до нього дослухаються, ніж до Сергія Тарути (губернатор Донецької області — Gazeta.ua) чи ще когось», — зазначив політолог.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Чумацький Шлях
Чумацький Шлях
9 лет назад

Дивись, як Парашенка розкручують у ЗМI! Скiльки ж вiн покрадених в нас грошенят влив за такий скажений «пiар»? Яке видання не вiдкриєш, який канал ТБ не увiмкнеш, усюди cальна пика Параши…
Ця вiдьма з накладною косою – безсумовно жебрак у порiвняннi з «цукерочником». До того ж, його президентство, напевно, вже зтвердили у Вашингтонi. Читав, що навiть радником до майбутнього президента, тобто Парашенки, вже призначили Дaвiда Голдблюма, котрий колись «радив» самому Клiнтонoвi!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x