Пт. Апр 19th, 2024

Українці продемонстрували для всього Європейського Союзу неймовірний приклад свободи, людської гідності і здатності пожертвувати собою заради своєї країни.

Про це у п’ятницю під час 7-го Київського безпекового форуму заявив колишній прем’єр-міністр Польщі, депутат Європейського парламенту Єжи Бузек, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми (ЄС — Ред.) віримо в те, що надаємо вам підтримку, сприяємо вашій стабільності, але і для нас надзвичайно важлива Україна. Європейський Союз потребує допомоги України в тому, щоб поставити фундаментальні речі в центр уваги Європи, а саме: солідарність, свободу, людську гідність, безпеку, верховенство права, готовність людей піднятися і пожертвувати собою заради країни. Інколи ми в Європі забуваємо про те, наскільки це важливо», — сказав Бузек.

У цьому зв’язку він наголосив на тому, що те, що українці зробили останніми місяцями, має пробудити Європу. «Дуже важливо знати, що можна боротись за свободу», — зауважив депутат Європарламенту.

На його переконання, перед Україною постає досить непростий шлях побудови кращого майбутнього. Країна, за його словами, потребує фундаментальних реформ. З огляду на це він підкреслив, що Європейський Союз готовий надавати країні необхідну допомогу. «Не вагайтеся використовувати ті механізми, які вам надає ЄС. Проте ми б не хотіли вас переконувати у чомусь, рішення щодо майбутнього ви повинні прийняти самі», — підсумував Бузек.

от UKRNEWS24