Ср. Апр 24th, 2024

За наругу над портретом Януковича можуть посадити на чотири рокиПроти 6 учасників Євромайдану у Луцьку порушили кримінальні справи. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів один з мітингувальників лучанин Володимир Поліщук, який приїхав підтримати Євромайдан у Києві.

«У Луцьку почалися політичні репресії проти активістів Євромайдану, — говорить Володимир. – Скоро ми повернемося у репресивні 30-ті роки, коли людей саджали ні за що. Вчора проти шести активістів Євромайдану – Богдана Шиби, Ігоря Гузя, Володимира Бондаря, Майї Москвич, Сергія Григоренка і Миколи Собуцького порушили кримінальні справи. Трьом вручили повістки, трьох ще не знайшли, бо вони у Києві. Вгадайте за що? За наругу над портретами президента Віктора Януковича. Та відколи це портрет президента став державним символом?»

За словами луцьких протестувальників, за таке активістів можуть позбавити волі на 4 роки.

«Сьогодні на допит викликали Майу Москвич, — каже Володимир. – Її, як і інших, звинувачують у тому, що 2 грудня вона винесла з Волинської облради три портрети Януковича. Вартість цих фотографій оцінили у 540 гривень. Бандитські дії цієї влади вражають».

Що робили з портретами після того, як винесли з Облради?

«Їх віддали людям. Будемо відвертими: не всім подобається наш президент. Вірніше, більшість його ненавидить. Дехто почав бити скло на портретах, дехто плював. Але до таких дій вдавалися люди в масках, і аж ніяк не ті шестеро, яким інкримінують хуліганство. Просто дії теперішньої влади довели людей до відчаю. Чогось у портрети Ющенка і Тимошенко ніхто не плював? Ця влада перетворила життя мільйонів на пекло, поставила людей на коліна, а тепер ще й садить усіх, хто не боїться виступити проти неї»

Штаб національного спротиву видав заяву, у якій зазначив, що на Волині розпочалися політичні репресії проти активістів Євромайдану, політиків і учасників акцій протесту.

«Такі звинувачення за своєю суттю є абсурдні, оскільки портрет Януковича не належить до державних символів. Волинський штаб національного спротиву розцінює такі дії влади та підконтрольних їй органів як політичні репресії і початок системних переслідувань громадян, незгодних із бандитськими методами правлячого режиму. Влада вирішила вдатися до злочинної практики, характерної для репресивних органів НКВД 1937 – 1938 років. Влада взяла чіткий курс на побудову в Україні авторитарної диктатури путінсько-азійського типу», — йдеться в заяві.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
6 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Суми
Суми
10 лет назад

А президента треба тез засудити і посадити — за наругу над усім українскьим народом: за низьку заробітну плату, за низьки пенсії, за такий рівень життя, що люди живоліють, а не живуть.

Сергій
Сергій
10 лет назад

Якщо паплюження портретів — злочин, тоді виходить, що пан президент — сповідує релігію вуду.

полтава
полтава
10 лет назад

В нормальной стране эти люди просто пропали бы без вести. И все. А у нас цацкаются. Беспредел.

Львов
Львов
10 лет назад

Это неправда: на портрет Прыщавого я ходил по-большому.

геннадий
геннадий
10 лет назад

Мой дед рассказывал, что соседа засудили за то что он задницу в туалете подтер газетой в которой был напечатан портрет Сталина.

Юля
Юля
10 лет назад

Так він дограється шо по всій Україні не просто на його портрети плюватимуть, а влаштують загальнонародний флешмоб » справ велику нужду на портрет диктатора», і викладуть то все в інет на потіху всьому світові.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x