Чт. Апр 25th, 2024

«Діяльність» терористів поставила Луганськ на межу гуманітарної катастрофи — в місті немає світла, води, палива, продуктів харчування, зв’язку і інтернету.

Про це повідомляє прес-служба Луганської міської ради.

«Луганськ у повній блокаді і ізоляції. Сьогодні, не дивлячись на всі труднощі, ми докладаємо максимум зусиль і шукаємо варіанти вирішення проблем. З кожним днем ситуація посилюється, сьогодні вона просто критична», — заявив міський голова Сергій Кравченко.

За словами чиновника, обласний центр уже кілька днів залишається без електрики, відсутні постачання питної води, а водопровідна вода вже більше тижня не знезаражується. «Докладаються всі зусилля, щоб відновити подачу електроенергії, але працівники аварійних служб бояться виїжджати під кулі і вибухи снарядів», — уточнює мер.

Ситуація з паливом також критична. «Немає бензину, дизпалива і газу. Постачань немає, запаси вичерпані», — говорить Кравченко.

Він додав, що через тривалу відсутність електроенергії зіпсувалися продукти харчування. «Постачань немає. Асортимент скорочується з кожним днем. Магазини закриваються, в багатьох об’єктах роздрібної торгівлі спостерігаються черги і ажіотажний попит на продукцію», — сказав мер.

Крім того, за словами чиновника, в місті відсутнє транспортне забезпечення. «На вулиці через відсутність палива виїжджає мінімальна кількість автобусів. Залізничне сполучення відсутнє. Виїхати з міста практично неможливо», — уточнив Кравченко.

За його словами, вивіз сміття також «знаходиться під дуже великим питанням» — через потрапляння снарядів на територію КП «Центр утилізації відходів» пошкоджені більшість автомобілів підприємства.

Згідно з інформацією мера, люди, які залишилися в місті і продовжують забезпечувати його життєдіяльність, не мають коштів для існування. «Готівки немає. Зарплату отримували мінімум місяць тому. Без копійки залишилися пенсіонери, які не можуть придбати  елементарний запас продуктів», — говорить Кравченко.

За даними міськради, за останню добу під артилерійський обстріл потрапили кілька житлових будинків, поліклініка і дитячі ясла, а також дві котельні, будівлі отримали часткові пошкодження. Пошкоджений газопровід, без газопостачання залишилися понад 4 тисячі абонентів.

Крім того, унаслідок потрапляння 6 снарядів зруйнована Луганська залізнична лікарня. «Подробиці пригоди уточнюються», — говориться в повідомленні.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x