Вт. Апр 16th, 2024

Протягом дня в зоні проведення антитерористичної операції тривали обстріли українських позицій практично вздовж усієї лінії розмежування. Вчергове, терористи основні зусилля сконцентрували на Дебальцівському напрямку. Тут зафіксовано майже 50 обстрілів. Шість разів злочинці стрілялипо Троїцькому, Чорнухіно, тричі по Міусу. Напружена ситуація надалі залишається навколо самого Дебальцево. Ворог обстрілює місто з усіх видів зброї руйнуючи інфраструктуру та житлові будинки. Проте українські військові мужньо утримують позиції завдаючи злочинцям суттєвих втрат. Також сьогодні 6 разів обстріляно з артилерії та мінометів селище Кримське.

На Донецькому напрямку сепаратисти тричі обстріляли Пєскі та Водяне. Відносно спокійно було на Маріупольському напрямку. Проте з оперативних джерел стало відомо, що російські найманці намагаючись посіяти паніку серед мирного населення Донбасу розповсюджуючи інформацію про запланований ними 5-6 лютого масований обстріл Маріуполя. З цією метою, на мобільні телефони мешканців міста дзвонять бойовики так званої «ДНР» та закликають людей залишити місто. Це продумана стратегія «ляльководів» мета яких створити хаос на Сході нашої країни для картинки російських ЗМІ.

Незважаючи на обстріли та напружену ситуацію вздовж лінії протистояння у звільнених від терористів містах і селах працюють українські офіцери груп цивільно-військового співробітництва.

Зокрема у місто Красногорівка, в якому через обстріли зруйновані водогін і система опалення, військові і волонтери доставили засоби гігієни, теплі речі та продукти харчування. Збирається інформація про нерозірвані боєприпаси на подвір’ях мешканців населених пунктів Мар’їнського району. Ці дані передаються фахівцям інженерно-саперних підрозділів Збройних Сил України для знешкодження небезпечних знахідок.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x