Ср. Апр 24th, 2024

Найманцям — 300 доларів, гарматному м’ясу з дітьми — 700 гривеньТі, хто ставав живим щитом перед бронетехнікою АТО і з піною біля рота кричав нашим військовим «вон отсюда!», тепер воліють зайвий раз не висуватися зі своїх домашніх «окопів». Бояться від своїх же «визволителів» путівку на той світ отримати. «Захисники Донбасу» не церемоняться: просто на дорогах розстрілюють автівки з «мирними», гатять по житлових кварталах з мінометів і гранатометів.

Якщо на початку бойовики просто купували «гарматне м’ясо» (у соцмережі і розцінки просочилися: 400-500 гривень — за участь у живому щиті, за вихід з дітьми накидали ще 100-200 гривень зверху), то тепер ніхто нікого не питає, хочеш у «м’ясорубку» чи ні. Місцеве населення тепер донбаські терористи використовують не стільки для прикриття своїх шкур, скільки для кривавої пропаганди. Обстрілюють житлові квартали (найсвіжіші факти — події у Слов’янську і Рубіжному), а потім кивають на військових АТО: бачите, мовляв, армія з бандерівців і «правосеків» з легкістю готова проливати вашу кров.

У своїх бузувірських планах бойовики навіть перед сотнями дитячих життів не зупиняються. Зі Слов’янська просочилася інформація про те, що тамтешнє самопроголошене керівництво розпорядилося вивезти з міста близько 200 дітей.  Буцімто задля безпеки дітлахів мали відправити в «Артек» і Підмосков’я. В антитерористичному центрі підозрюють, що «евакуацію» дітей могли організувати задля чергової кривавої провокації. «Якщо вони планують вивезти дітей, то чому немає узгодження з силами АТО? У такому випадку дітям загрожує небезпека, — пояснив керівник прес-центру АТО Владислав Селезньов. — Така кількість дітей у складі колони — це об’єкт для теракту. Нам не потрібен другий Беслан». 
Лють бойовиків продиктована не лише їхньою звірячою натурою, а й панікою, яку навіть у публічних виступах керманичам так званих народних республік не вдається приховувати. Чого варта лише заява самопроголошеного головнокомандувача ДНР Стрілка-Гіркіна із закликом створювати у народному ополченні загони у спідницях, бо місцеві чоловіки у добровольці не надто поспішають. А пушилінська істерика (Пушилін — спікер ДНР) з потоком звернень до Кремля у стилі: «Владимир Владимирович, родненький, хоть чем-нибудь помогите!».

З’являються повідомлення про те, що дехто зі сепаратистів вже співпрацює з АТО (зливаючи інформацію про сили і місце дислокації бойовиків). А хтось активно «робить ноги», ретируючись з Донбасу у Росію. Проте чутки про масову втечу бойовиків — перебільшення, запевняють ті, хто по інший бік сепаратистських окопів. «Ополченці» не відступають, а періодично проводять ротацію. «Групи терористів виводяться з міст і перекидаються на відпочинок у  колишні дитячі табори Луганської і Донецької областей, — повідомив командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко. — Періодично групи відводять на територію Росії. Кордон не на замку. Через певні ділянки завозяться найманці і зброя. Лише в Новоазовському районі (на південному сході Донецької області) за день просочується до 15 чоловік. Зараз основна ударна силу сепаратистів — колишня кримська «Альфа» (спецпідрозділ СБУ), «Беркут», чеченські бойовики. Ополчення ДНР наразі — у режимі переходу від «червоної гвардії» до «червоної армії». Не можна давати терористам часу обдурити людей і сколотити армію (на озброєнні вже БТРи і зенітки, легка і важка стрілецька зброя)».

Інформацію про те, що, крім «доблесних» кримських «беркутівців», на Донбасі орудують і колишні «альфівці» з Криму, підтверджують військові експерти. «Після окупації півострова активно пішов процес перевербування співробітників українських спецслужб в інтересах Росії», — заявив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук. За його інформацією, групи перекінчиків кидали в центр ФСБ у Підмосков’ї, де «новобранці» проходили перепідготовку під керівництвом російських інструкторів. Нині цей десант активно використовують на Донбасі. 

Російські спецслужби продовжують активно «пастися» і на сході, і на півдні. В Одесі співробітники СБУ затримали партію «свіжозавербованих» (вісім чоловік), які саме збиралися до вишкільного табору. Як сказано у повідомленні СБУ, «майбутні диверсанти планували виїхати у Москву для проходження підготовки в одній із законспірованих спецшкіл ГРУ». Сісти у потяг колишні спецназівці не встигли — їх пов’язали на залізничному вокзалі. Затримані найманці розповіли, що після вишколу їм обіцяли тисячу доларів щомісячно, плюс — преміальні.  Негусто, враховуючи, що «кадировцям», які «воюють» на Донбасі, платять по 300 доларів за добу (саме таку суму озвучив радник міністра внутрішніх справ Станіслав Речинський).   
А тим часом…
Під Слов’янськом загинули 12 військових
У четвер поблизу Слов’янська бойовики збили вертоліт Нацгвардії, який повертався на базу після того, як доставив продукти і висадив зміну на одному з блок-постів. Загинуло 12 чоловік — шестеро військовослужбовців Нацгвардії (включаючи екіпаж) і стільки ж хлопців зі спецпідрозділу МВС. Один військовий з борту вижив, але перебуває у важкому стані, повідомили у прес-службі Нацгвардії. Серед загиблих — начальник управління бойової та спеціальної підготовки Національної гвардії, генерал-майор Сергій Кульчицький, пише wz.lviv.ua.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
3 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

Возможно это страшное испытание для Донбасса послано свыше, как шанс из рабской биомассы стать гражданами и хозяевами своей земли …

PoorOldSammy
PoorOldSammy
9 лет назад
Reply to  фенікс

для галичанской биомассы Бог уже накаких шансов не даёт

фенікс
фенікс
9 лет назад
Reply to  PoorOldSammy

Отринь , юродивый !!! Не заслоняй Солнце !!!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x