Пт. Апр 26th, 2024

ДАЇшника, який вбив трьох підлітків, ледь не розірвали у судіОбурені жителі села Нова Кам’янка вимагають справедливого розслідування аварії, в якій у другу великодню ніч загинули троє підлітків – 14-ти, 18-ти та 19-ти років, ще один травмований, пишет «ФАКТИ».

Селяни переконані: аварію спричинили міліціонери, які впритул без сигнальних маячків переслідували автомобіль, і той, тікаючи, зіткнувся з мотоциклом.

Про це стверджує і 13-річний Василь, який після жахливої аварії вже понад півроку прикутий до інвалідного візка.

Хлопець їхав на мотоциклі і бачив, як назустріч по їхній смузі ДАІ наздоганяла машину з порушниками.

«Машини я бачив дві, заднє світло, і ту бачив, мигалок не було, без мигалок вони їхали», — розповідає постраждалий Василь Бігута.

ДАІ їхала від автомобіля за півкілометра, запевняють у прокуратурі. Правоохоронцям інкримінують лише ненадання першої допомоги потерпілим.

Інспектори пояснили, що не бачили масштабу аварії. А ще злякалися покарання від керівництва.

Міліціонерів уже звільнили з роботи. ДАІшник, який керував автомобілем, повністю визнав свою вину. За ненадання допомоги йому загрожує лише 2 роки виправних робіт.

«Це перевищення влади і службових повноважень, внаслідок чого є підрив авторитету правоохоронної системи. Потрібна була кваліфікована медична допомога, оскільки за даних умов перша медична допомога була б неефективна», — зазначає начальник управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури Львівської області Андрій Гнатів.

Селян обурило, що винуватцем аварії зробили хлопця, який загинув. І дивуються, чому місце зіткнення слідчі перенесли на зустрічну для мотоцикла смугу.

«Коли наші діти лежали тут побиті, коли хлопці підписували карту, їм пояснювали в міліції, і експерти зі Львова, їм пояснювали, де удар був — на стороні дитини, де моя дитина їхала», — розповідає батько Віктор Федюра.

Рішення у справі суддя Володимир Мікула сьогодні не оголосив. Але позиція слідства шокувала родичів загиблих і травмованого. Обурені люди з криками та звинуваченнями кинулися до прокурора та підозрюваного.

Люди обіцяють залишитися в залі суду на всю ніч. Якщо це не допоможе, – перекриють міжнародну трасу на Польщу.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x