Вт. Апр 30th, 2024

Підписання економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС змусить Україну змінюватися. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

«Україна не має власних ресурсів для реформ. Ми слабкі. Наші партії та політики якщо не загрузли в корупції, то хочуть більше повноважень і «перетягують на себе ковдру». Ми це давно спостерігаємо. Так триватиме і далі, не залежно від підписання Угоди. Але нам доведеться міняти ситуацію в місцевому самоврядуванні, правоохоронних органах, в економічних інститутах. Це позитив, тому що Захід тепер від нас не відстане», — підкреслив він.

За словами експерта, підписання Угоди сильно ударило по Росії. «Те, що три республіки євразійського простору поставили свої підписи під документами говорить про те, що це кінець Євразійському союзу, як проекту. Усі побачили: чим сильніше Росія тисне на якусь країну, тим менше шансів у неї добитися якогось результату. Особливо якщо вона переходить межі і починає війну. Тоді ті, на кого він нападає, шукають порятунку в Європі. Ми це бачили на прикладах Молдови і Грузії, які опинилися «під крилом» європейців. Тепер Україна підписала Угоду. Як може відреагувати Путін? У будинку повішеного не говорять про мотузок. Це колосальний удар по його престижу. Йде обмеження Росії на усьому просторі Євразії. Тому він зробить все, щоб загострити ситуацію на Сході України. З Путіна виявився поганий чекіст, тому що він дуже емоційний. Свою злість зганятиме на Донбасі — посилить там свою військову присутність», — зазначив Небоженко.

Політолог вважає, що президент Петро Порошенко намагається діяти, як бізнесмен і дипломат, а не як лідер держави. «Він заявив, що має жорсткий план по відношенню до сепаратистів, які не хочуть перемир’я. І тут же став благати європейців, що не потрібно більше вводити санкцій проти Росії. Це дуже дивно, що наш президент за них хвилюється. Але не йому вирішувати, кому які санкції вводити. Як молодий президент, сподіваюся, він швидко виправитися», — додав експерт.

Нагадаємо, сьогодні, в Брюсселі президент України Петро Порошенко підписав економічну частину Угоди про асоціацію з ЄС.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x